Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 SE (Projektbil) — 1988

Sliten trotjänare med samma ägare i 20 år. Säljs av åldersskäl som projektbil då den stått avställd i carport sedan 2017.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Motorn startar med extra batteri. Växlar normalt, bromsarna skrapar. För bra för att skrota."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
16 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15342
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Motorn startar med extra batteri. Växlar normalt, bromsarna skrapar. För bra för att skrota."

Beskrivning

Bilen har tillhört en samling som nu säljs av åldersskäl. Bilen är körd fram till 2017 då den ställdes undan i en carport. Vi har nu startat upp den och provkört. Motorn låter bra och bilen växlar normalt men bromsarna skrapar. Bilen har ovanligt fin inredning med beige skinnklädsel utan skador och större slitage. Bilen kräver en genomgripande service samt koll på bilprovningen innan den kan tas i bruk. Då värdet är lågt, men vi tycker att bilen är för bra för att skrotas, så säljs den som projektbil, alternativt reservdelsbil. Tillfälle för den som vill rädda en klassisk Mercedes, eller ta delar och den fina inredningen, till någon annan likadan bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-12-19 
 • Avläst mätarställning
  277223km 
 • Kw / hk
  132 / 179 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Mörkgrönmet 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är körbar men batteriet år dåligt och behöver bytas. Däcken är gamla. Motorn och bromsar behöver servas. Övrig teknik kollas, innan besök hos bilprovningen. Code-kort till radion saknas.

 • Skick interiör:

  Hel och fin på insidan, skinnklädsel-säten är ovanligt fräscha (bra exempel på MB:s kvalité, vid denna tid). Dörrsidor och övrigt också bra. behöver dock en ordentlig rengöring.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick på karossen, för bruksbil som är drygt 30 gammal. Rostskador på framskärmar och runt lister, se bilder. Något sliten lack, men bilens kaross har inte varit skadad och lacken är till största delen original.

 • Skick helhet:

  Bilen startar lätt och ser helt ok ut, då ägaren har varit rädd om sin bil. Bra bil att göra iordning för MB-entusiast, eller ta fina delar från.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-08-29
Ursprungsbesiktning: 1988-07-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-12-19
Senast godkända besiktning: 2017-05-09
Besiktigad tom: 2019-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

S-klassen var toppmodellen i modellprogrammet 1988. Här med lilla motorn, en 3-liters rak sexa på 180 Hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG