Visa alla bilder

Mercedes-Benz 200 — 1985

Välvårdad W123 200 med en fin och detaljerad dokumentation. Bilen har haft samma ägare de senaste 22 åren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig att köra just på grund av sin skönt basala utstrålning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
38 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15224
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig att köra just på grund av sin skönt basala utstrålning."

Beskrivning

Mercedes-återförsäljaren Philipsons i Göteborg levererade den här bilen till en revisionsbyrå i Göteborg i december 1985, som hade beställt den med en speciell återförsäljarmonterad taklucka. De brukade 200:an i tio år innan de sålde den till den andra ägaren, som behöll den till år 2000, därefter har den nuvarande ägaren kört och vårdat bilen.

Nästan alla taxibolag använde den här modellen på åttio- och nittiotalen, i både bensin- och dieselversioner. Pålitliga arbetshästar, och den här är i ett härligt rostfritt skick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-12-06 
 • Avläst mätarställning
  200 800 km 
 • Regnr
  MZZ108 
 • Chassinummer
  1232201A269953 
 • Kw / hk
  72 / 98 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, känns stark och stabil i motorn, har smidig och lättväxlad låda tillsammans med effektiva bromsar. En välvårdad bil med bra historik som alltid har haft som varit noga med service och underhåll. Besiktigad och godkänd till maj 2024. Generatorremmen bör bytas eller justeras.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och prydlig, med bra säten, dörrsidor, innertak och mattor. Lite slitage på förarsätet. Takluckan är tät och det finns en fint fungerande klassisk Blaupunkt-radio. Trälisten på handskfacket har rest sig lite.

 • Skick exteriör:

  Snygg vit lack som skulle kunna förbättras med en polering, några mindre stenskott. Det bästa är att den har en rostfri kaross som är rak och fri från skador, och ett rent fint underrede. En liten repa på den bakre kromade stötfångaren Bra däck och fälgar, och även en dragkrok.

 • Skick helhet:

  Om du vill ha en pålitlig och praktisk klassisk bil som inte gräver hål i plånboken ett är det här exemplaret ett bra alternativ. Prisvärd och lätt att underhålla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-05-05
Ursprungsbesiktning: 1985-11-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-12-06
Senast godkända besiktning: 2022-05-09
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG