Visa alla bilder
Visa film

Jaguar Mk2 3.4 litre — 1961

En fin svensksåld MK2 i ett välvårdat härligt originalskick med få ägare.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Jaguar i ett mycket tilltalande fyndskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
161 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15306
UPPSALA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 230 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Jaguar i ett mycket tilltalande fyndskick."

Beskrivning

Denna Jaguar auktioneras för ett dödsbos räkning. Den senaste brukaren har haft bilen i 45 år och var enligt utsago ägare nummer två.
Bilen är svensksåld och detta styrks även genom bifogade handlingar som medföljer. Vid köptillfället, 1977-06-26, hade Jaguaren rullat 7860 mil.
Brukaren ägde och var Saabåterförsäljare i Norrtälje under 1970-talet och använde inte bilen speciellt ofta utan endast för nöjesturer.
Bilen har nu körts 9292 mil vilket innebär att han endast körde bilen 1432 mil under sin ägotid. Detta blir utslaget fantastiska 32 mil/år!
Dock har bilen stått still långa perioder väl skyddad i garage.
Senast bilen var mer aktiv på vägarna var under 1980-talet. Bilen är i ett fint patinerat originalskick. På bilderna kan man se att lacken är dammig och känslan av garagefynd infinner sig. Bilen är bland annat utrustad med manuell växellåda och överväxel.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1962-03-29 
 • Avläst mätarställning
  92923 km 
 • Regnr
  EGA491 
 • Chassinummer
  177197DN 
 • Kw / hk
  154 / 209 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn fungerar men automatchoken är trasig. Det gick inte att testköra bilen vid fototillfället på grund av kärvande bromsar.

 • Skick interiör:

  Interiören har fin patina och är för sin ålder i ett mycket fint skick.
  Klarlacken på vissa träpaneler har börjat spricka, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Det ser ut som bilen har sin originallack men man kan skönja nyansskillnader. Karossen är välbevarad, även undertill. Bilen har några små skador och även lite rost vid vänstra framskärmens nedre del bakom hjulet, se bilder.

 • Skick helhet:

  En fin och orörd Jaguar i ett garagefyndsskick. Bromssystemet behöver ses över och en uppstartsservice är att rekommendera.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-08-15
Ursprungsbesiktning: 1962-03-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1962-03-29
Senast godkända besiktning: 2015-10-10
Besiktigad tom: 2017-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Jaguar Mk II tillverkades mellan 1959 och 1969. Endast mindre förändringar skedde under produktionstiden. De största var servostyrningen 1960 och den helsynkroniserade växellådan fem år senare. I linjerna påminde Mk II mycket om sin föregångare med sin mjukt rundade bak. Jaguar Mk II var en snabb bil särskilt om ägaren valt 3,4- eller 3,8-literssexan framför den mindre 2,4-litersmotorn på 120 hk. Alla med bas i Jaguars klassiska raka sexa, XK, med aluminiumtopp och dubbla överliggande kamaxlar. Totalt tillverkades Jaguar Mark II i 83 976 exemplar uppdelat enligt nedan:
2.4 litre – 25 173 st
3.4 litre – 28 666 st
3.8 litre – 30 141.st

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG