Visa alla bilder

Fiat 500D — 1964

Svensksåld Nuovo 500 - vad som gör den ovanlig var att dessa egentligen inte såldes i Sverige.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett mittemellan skick med patina som har sin charm - en hel del nya delar medföljer om man föredrar renovering"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15074
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 500D?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett mittemellan skick med patina som har sin charm - en hel del nya delar medföljer om man föredrar renovering"

Beskrivning

OBS! Ny information och fler bilder har tillkommit

Det började med att en tjej hade varit på semester i Italien och blivit förtjust i den lilla 500:an. Problemet var att dessa såldes inte i Sverige. Man hade slutat importera dem 1961. Men hon tjatade på den lokala Fiathandlaren att ta hem en åt henne och till slut gav han med sig. En röd 500 med soltak kom hit. Detta var sista årsmodellen för Fiat 500 med bakhängda dörrar. Men ganska snart sålde hon den vidare till ett par i Lund som tog med den till Skellefteå. Och sedan stannade bilen norröver tills den hittades i en ladugård i slutet av 1990-talet. Inkluderar även extra motor, växellåda och packningssats plus mer "se bilder"

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-07-30 
 • Avläst mätarställning
  84399 km 
 • Kw / hk
  16 / 22 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har stått still en längre period och tekniskt otestad. Extra motor och växellåda ingår plus mer.

 • Skick interiör:

  I stort sett komplett - säten blivit klädda med någon slags säckväv och mattan på golvet är av fel typ. Det har dock samlats på delar i väntan på en renovering som aldrig blev av. Så med bilen följer komplett ny inredning med dörrsidor, klädsel och allt. Mattor i originalmönster samt lite detaljer som växelspak med mera.

 • Skick exteriör:

  Förhållandevis rak och bra. Här finns såklart lite rost i hörnen och kanter, golvet verkar bytts någon gång. Några rostfläckar i bagage där reservhjulsbalja och skrymslen ser överlag rätt bra ut. En hel del nya saker medföljer som kofångare, blinkers, baklampor, lyktsargar till exempel.

  Canvastaket helt och fint i både tyg och ställning.

 • Skick helhet:

  Ett bra utgångsobjekt för en renovering, många nya delar medföljer

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2002-11-15
Ursprungsbesiktning: 1964-07-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-07-30
Senast godkända besiktning: 1999-02-25
Besiktigad tom: 2001-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG