Visa alla bilder

Dodge Custom Club Coupe 3.8 6-cyl — 1948

En tidig efterkrigs-Dodge i ett välskött skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de amerikanska, snygga efterkrigsbilarna med ett rejält dollargrin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15235
HUDIKSVALL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Custom Club Coupe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de amerikanska, snygga efterkrigsbilarna med ett rejält dollargrin."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft Dodgen sedan 2017. Han köpte den från en person i Småland. Nuvarande ägare har använt bilen sparsamt, mest för turer i och runt Hudiksvall, men Dodgen har också körts till Stockholm vid något tillfälle. Bilen är i ett bra skick exteriört och interiört. Bilen är inte testkörd men ägaren berättar att växellådan är defekt. Den har varit inlämnad på Brynäs Transmission och enligt ägaren så är ettans drev trasigt och behöver bytas, eller alternativt byta växellådan. Mätarställningen är 31891 men vi vet inte om detta är kilometer eller miles och därför är fältet i översikten lämnad tom.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1948/1948 
 • Första registreringsdatum
  1985-04-25 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  75 / 102 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor enligt ägaren men växellådan behöver renoveras. Allt annat tekniskt fungerar enligt ägaren.

 • Skick interiör:

  Bilen har en mycket fin och renoverad inredning.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett fint skick, äldre omlackering.

 • Skick helhet:

  En trevlig bil som kan ge mycket glädje efter växellådsrenovering och uppstarts service.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-05-05
Ursprungsbesiktning: 1985-04-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-04-25
Senast godkända besiktning:-
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Dodge Custom är en bil som tillverkades i USA från 1946 till början av 1949 och kallades även DeLuxe men då i ett mer spartanskt utförande. Dodge var väldigt flytande med modellbeteckningar och uppdaterade dem under 1930-talet årligen baserat på vilken marknad dessa var tänkta att säljas på medan det faktiska fordonet var i stort sett oförändrat för vad som blev känt som "Senior Dodge's" eller "Junior Dodges", som i huvudsak var dekaltrimmade Plymouth-modeller under denna tidsperiod. Till skillnad mot Business Coupén har Club Coupén ett rymligt baksäte. Det ger alltså plats för fyra passagerare samt föraren.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hudiksvall

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG