Visa alla bilder
Visa film

Citroën B11 Sport 1911cc — 1950

En fantastiskt B11 sport sk. ”Gangstercittra" som är full av fransk smak tillsammans med en suverän teknik. En riktigt stilren och tjusig bil, med både en vacker interiör och en hög finish.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägs sedan 2002 av en sann Citroën-entusiast med stor kunskap och dessutom engagerad i den Svenska Citroënklubben. Allt är i ett bra och fullt fungerade skick, men kopplingen behöver en översyn. Vi misstänker att det kanske rör sig om urtrampingslagret eftersom den inte har körts så mycket de 3 senaste åren. Bilen är färdigbesiktigad och nu fortsättningsvis besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
102 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15289
MJÖLBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
140 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägs sedan 2002 av en sann Citroën-entusiast med stor kunskap och dessutom engagerad i den Svenska Citroënklubben. Allt är i ett bra och fullt fungerade skick, men kopplingen behöver en översyn. Vi misstänker att det kanske rör sig om urtrampingslagret eftersom den inte har körts så mycket de 3 senaste åren. Bilen är färdigbesiktigad och nu fortsättningsvis besiktningsbefriad."

Beskrivning

Ägaren har alltid ägt Citröen-bilar och han fick 2002 möjlighet att köpa den, av en äldre herre som hade haft den stående i sitt garage i många år. Bilen var i bra skick, utan vare sig rost eller andra större skador, men den var lite allmänt sliten och hade även ramlat ur fordonsregistret. Eftersom vår säljare är en Citröen-entusiast med många initierade vänner, så gjordes en försiktig renoveringen med syftet att bevara bilens originalitet. Motorn togs ur, undersöktes och slitna delar byttes ut. Skärmarna, motorhuv och bagagelucka lackerades om. Lister och krom ersattes med nytt. Rutor och gummi och tätningar byttes ut och hela interiören, inklusive innertaket, blev helt omklädd.

Bilen stod helt färdig 2005 och registrerades samtidigt in i registret igen. Bilen kördes sedan några hundra kilometer varje sommar fram till 2019.
Anledningen till att han nu väljer att sälja sin fantastiska bil, är att han 2019 skaffade sig ett sommarhus, och har sedan dess ägnat all sin tid åt att renovera detta. Han känner därför nu att han inte har tid att köra sin pärla som han borde, och väljer då istället att låta någon annan ta del av denna ”fina fransyska”.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  2005-05-26 
 • Avläst mätarställning
  07827 km 
 • Regnr
  XEM945 
 • Chassinummer
  550081 
 • Kw / hk
  52 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Kopplingen låter i vissa lägen, men eftersom den inte har körts på tre år kommer ljudet förmodligen från urtrampningslagret. Motorn startar lätt och den går smidigt och fint. Bromsarna är i bra skick. Ett nytt batteri sitter i och bränsleledningen har precis bytts ut. Något lite oljeläckage kommer från en tätning i vevhuset och det behövs ev. bytas en packning där. Bilen har bra däck och fälgar.

 • Skick interiör:

  Hela inredningen, inklusive säten, dörrsidor, mattor och innertak, gjordes iordning 2004, och det ser fortfarande helt ny ut. Instrumentbrädan är i ett fint skick, med alla originalinstrument och alla de andra detaljerna.

 • Skick exteriör:

  Lackeringen är i bra skick och med en djup svart lyster. Inga tecken på rost eller skador på karossen eller underredet. Alla kromdetaljer är genomgående, i ett fint skick.

 • Skick helhet:

  Detta är en fantastiskt snygg bil som fortfarande drar till sig mycket uppmärksamhet i trafiken. Det enda som vi bedömer behöver göras med bilen är en kontroll av missljudet från kopplingen samt en kontroll av oljeläckaget från motorn Trolig orsak kan vara att bilen stått länge.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-05-26
Ursprungsbesiktning: 2005-05-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-05-26
Senast godkända besiktning: 2005-05-23
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG