Visa alla bilder

Chevrolet Citation Hydra-Matic 2.8 V6 — 1980

Ovanlig amerikanare i bra skick som endast rullat 4200 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint, är besiktigad och körklar. Ser inga åtgärder som behövs utan bara löpande underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
22 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15319
SVEDALA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint, är besiktigad och körklar. Ser inga åtgärder som behövs utan bara löpande underhåll."

Beskrivning

Bilen köptes av förra ägaren 1985 och brukade bilen sparsamt fram till 2006 då den ställdes av. Den förvarades i torrt garage och är därför i ett fint och rostfritt skick. Bilen stod i garaget fram till 2021 då nuvarande ägare köpte den och han har gjort en service och besiktning samt allmän översyn så nu är bilen helt körklar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-03-05 
 • Avläst mätarställning
  42138 km 
 • Regnr
  FON398 
 • Chassinummer
  1X687AT211860 
 • Kw / hk
  86 / 117 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra och är servad. Bromsar och växellåda utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Mycket fin och hel originalinredning, dock har bakre dörrsidorna blivit solblekta.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick, dock finns små klarlack släpp på motorhuven. Bra krom och lister liksom även däck och fälgar.

 • Skick helhet:

  Ovanligt att hitta bil i detta originalskick, trevlig vagn med V6:a som går bra och komfortabelt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-10-25
Ursprungsbesiktning: 1980-03-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-03-05
Senast godkända besiktning: 2021-10-27
Besiktigad tom: 2023-10-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud:
Antal ägare:

Fakta om modellen

1980 Citations byggdes på en 104,9" hjulbas och fanns tillgängliga som en 2-dörrars notchback-coupé, 3-dörrars och 5-dörrars halvkombi. Motorvalen var en 4-cyl 2,5 litersmaskin på 90hk och en helt ny 112hk 2,8L V6. Växellådan var antingen en 4-växlad manuell eller en 3-växlad automat.

Ett sportigt X-11- paket fanns tillgängligt på notchback och 3-dörrars , som inkluderade speciella dekaler, kuggstång med lägre utväxling, bättre svängstång, stötdämpare och fjädrar, speciell instrumentering och V6-motorn med antingen manuell eller automatisk växellåda.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Svedala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG