Visa alla bilder
Visa film

BMW 525 E12 — 1975

En i stort sett orörd E12 med en låg total körsträcka, den har ännu inte rullat över 10 000 mil. Att vara orörd betyder också att en originalcharm finns kvar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig som den är eller en stabil grund för en karossrenovering toppad med en motoröversyn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15322
STRANDBADEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 525 E12?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig som den är eller en stabil grund för en karossrenovering toppad med en motoröversyn."

Beskrivning

Den levererades ny till sin första ägare av Brexners Bil AB i Växjö i april 1976. Ägaren var en egenföretagare i byggnadsbranschen och firman gick bra. BMW fick vara familjebil och dragbil åt husvagnen på semesterresorna i Sverige. Ägaren dog 1992 och änkan tog över bilen. Hon körde sparsamt fram till 2003 till dottern i familjen åtog sig att sälja BMW:n. En bilintresserad syssling i samma ålder vid namn Bengt uppenbarade sig då och ville gärna köpa bilen. Den nuvarande ägaren, som egentligen är en Ford Granada-entusiast blev med BMW:n alldeles nyligen av en tillfällighet i en bytesaffär. Under lite fix med BMW:n erkände han för sig själv att en BMW från sjuttiotalet med rak sexa faktiskt har fina kvaliteter, även för en Granada-man. Bilen besiktigades godkänd i juli i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1976-04-29 
 • Avläst mätarställning
  91 654 km 
 • Kw / hk
  107 / 145 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/plysch 
 • Färg
  Brun metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Förgasare och tändningen behöver ses över, bilen går lite ojämnt. Vidare låter vattenpumpen sliten. En rejäl översyn och service, helt enkelt, sedan bör den trevliga raka sexan gå bra.

 • Skick interiör:

  Blekt, men fin inredning som egentligen bara bör vårdas och se till att inget tyg har blivit skört. En bra kvalitet från varumärket på sjuttiotalet känns av på insidan.

 • Skick exteriör:

  Ett tufft yttre i en lättare blekt California/Arizonastyle, men utan klarlackssläpp. Den kan definitivt köras som den är med även den lilla rostskadan i bakre vänster skärmkant och på några andra ställen, men med en fin lack, renoverade fälgar, koll på kromet och även kolla på lagningen vid höger stötdämparfäste i motorutrymmet kan det bli en presentabel och trevlig bumse-BMW från sjuttiotalet.

 • Skick helhet:

  Rolig, ärlig och egentligen fin som den är, just för den orörda känslans skull.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-05-01
Ursprungsbesiktning: 1976-04-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1976-04-29
Senast godkända besiktning: 2022-07-26
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Strandbaden

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG