Visa alla bilder

BMW 2002 2.0 — 1969

Ovanlig BMW på svenska vägar idag, bil med fin historia och en brukare, samma ägarfamilj sedan 1968.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och är uppservad med nya bromsar, batteri, skärmar mm. Behöver en utseendemässig översyn för att bli riktigt fin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15321
ÄLMHULT
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och är uppservad med nya bromsar, batteri, skärmar mm. Behöver en utseendemässig översyn för att bli riktigt fin."

Beskrivning

Bilen köptes 1968 av nuvarande ägares far, han var mycket noga med sin bil och skötte den väl. Körjournaler fördes från det han köpte bilen och finns bevarade idag.

Genom åren genomfördes även lite plåtreparationer och lack som med dagens mått är lite undermåliga men inte omöjliga att åtgärda.

Bilen ställdes av efter 20 års brukande 1988 och blev inställd i ett torrt garage. Ägaren avled 1997 och bilen togs över av sonen som är nuvarande ägare. BMW:n stod avställd i garaget fram till sommaren 2020 då man mekaniskt ställde i ordning bilen med nya däck och bromsar, nytt batteri, stor service samt bytte framskärmar.

Många extra delar, lampor, blinkers, instrument mm medföljer.

Då bilen används alldeles för sällan och behöver ytterligare kosmetisk översyn så väljer han att sälja den vidare till någon entusiast.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1968-08-29 
 • Avläst mätarställning
  203651 Km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint är nyligen servad och fått nytt batteri samt nya bromsar så mekaniskt är den i fint skick.

 • Skick interiör:

  Originalinredning med behov av renovering, tyget i framsätena bör bytas samt få ny stoppning. Baksätet överensstämmer inte färgmässigt och bör kläs om helt. Dörr- och sidopaneler samt innertak i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen har bättrats och dellackerats på flera ställen och har nyansskillnader. Det har förekommit karosslagningar som utseendemässigt inte är så lyckade. Kromet är vettigt men har små porer på sina ställen. Ett litet stenskott i framrutan finns.

 • Skick helhet:

  En körklar bil som går fint men behöver en utseendemässig renovering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-25
Ursprungsbesiktning: 1968-08-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-08-29
Senast godkända besiktning: 2020-08-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

När BMW började få upp ångan in på 60-talet lanserade de den nya mindre men körglada 02-serien 1966. Den hade klart sportigare egenskaper och gav mycket körglädje till en ny yngre kundkrets för BMW.Först ut var modell 1600-2, följt av än motorstarkare varianter såsom 1602TI, 1802 & 1802T1 samt 2002 & 2002 TI, TII och sist men inte minst Turbo.TI-varianterna hade dubbla förgasare och gav de olika motorerna lite mer hästkrafter. TII och Turbo hade mekanisk insprutning respektive turbo och piggade upp ännu mer. Mot slutet av produktionsåret tog man också fram en motorsvagare variant i oljekrisernas spår, en 1502.Tvådörrars sedaner, en Touringkombi, en hel cabriolet och en Bauercabriolet med "targabåge" var olika karossvarianter. Denna lilla BMW och dess körglädje, oavsett motorbestyckning, blev en milstolpe och säljsuccés för BMW åren 1966-1977. Många var det som visade vad bilarna gick för vid trafikljusen och i offensiva körningar. Självklart blev den också en renodlad tävlingsbil i olika klasser, den var ju redan i originalutförande en "hetsporre" men det blev rejält med extra knuff när olika tillbehörsfirmor och privata initiativ piggade upp dem ytterligare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Älmhult

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG