Visa alla bilder
Visa film

Aston Martin DB6 Mk2 RHD — 1970

Klassisk Aston Martin med stor personlighet, dokumenterad spännande historik och en lång ägarproveniens i ett mycket representativt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"I sammanhanget en prisvärd och fin DB6:a med mängder av typisk brittisk diskret attityd och hantverkskänsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
2 100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15299
BRÖSARP
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
2 000 - 2 500 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"I sammanhanget en prisvärd och fin DB6:a med mängder av typisk brittisk diskret attityd och hantverkskänsla."

Beskrivning

Den såldes ny i Hongkong, registrerades i januari 1970 och tillbringade 7 år där med sin säkerligen förmögne engelska ägare. Därefter kom bilen tillbaka till England. De sista två åren på sjuttiotalet har den en okänd ägare, men de två ägarna under åttiotalet och fram till 1992 är kända. Den nuvarande ägaren köpte bilen samma år på stående spontan fot när han egentligen letade efter en Jaguar XK150 under sin kontraktstid som projektledare för ett fabriksbygge i England i början på nittiotalet. DB6:an var i behov av en mindre renovering och en Aston-verkstad åtog sig jobbet under hösten 1992 med främst karosseri- och motorrenovering. När ägaren var klar med uppdragen i England följde bilen med hem och på våren 1994 berikades därför Sveriges vägar med ännu en Aston Martin DB6. Det fanns inte då och det finns inte nu så många av den sorten i vårt land.

Ägaren har brukat sin Aston på ett sådant sätt som riktig classic grand tourer ska brukas, med många och långa resor på kontinenten och då inte bara till träffar med likasinnade. När han köpte bilen hade den gått motsvarande 14 000 mil, och fram tills nu har han kört drygt 5 500 mil med DB6:an. 2014 var bilen hos företaget Aston Engineering och fick en uppdatering av hjulupphängningen och elektronisk tändning. Den senaste servicen, inklusive en ny bromsservo, gjordes i november förra året och den senaste – och därmed den sista obligatoriska – besiktningen gjordes den 23:e april 2018, bara ett par dagar efter att de nya besiktningsreglerna började att gälla.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1994-04-05 
 • Avläst mätarställning
  54 935 km 
 • Regnr
  POB507 
 • Chassinummer
  DB6MK24173R 
 • Kw / hk
  207 / 281 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tydlig och trevlig mekanisk känsla tillsammans med en annan mer subjektiv känsla som bara en rak sexa kan ge en förare av en klassisk bil bestyckad med en sådan. Någon gång är originalmotorn utbytt till en maskin från en DB5:a som i sig är en likadan motor som originalet. Vid en historisk genomgång hos Aston Martin-fabriken 2012 – där hela bilens historik och specifikationer noteras och arkiveras – missade fabriken att motorn faktiskt är bytt. Vidare är även den originalmonterade automatlådan bytt till en original manuell ZF-låda. Överraskande tight väguppträdande i både höga och låga hastigheter, såväl rakt fram som under inspirerad framfart på småvägarna.

 • Skick interiör:

  Original skinninredning i kulören Natural, vackert patinerad och inramad av sköna mattor, härliga reglage och en instrumentpanel att njuta av bakom den lika vackra ratten med symbolen DB i centrum. Originalmonterat Webasto soltak från fabrik.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad ett par gånger, och senast i Sverige 2008, men alltid i originalkulören, Goodwood Green. Rak och fin i plåten med fina dörrpassningar. Vacker lack tillsammans med snyggt krom, fina ekerfälgar och korrekta bra Dunlop-däck.

 • Skick helhet:

  Ett exklusivt stycke engelsk sober kvalitativ grand touring med en slags extra dimension av diskret flärd och klass över hela ekipaget. Användarvänligt finskick och ratten på höger sida.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-05-05
Ursprungsbesiktning: 1994-01-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-04-05
Senast godkända besiktning: 2018-04-23
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

DB står för farfar David Brown vars barnbarn David Brown drev familjeföretaget när det tog över Aston Martin från 1946 till tidigt sjuttiotal. Därav modellerna DB1 till DB6 och senare även pånyttfödda DB7 under Fords ägarkarusell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brösarp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG