Visa alla bilder

Volvo 544 B18 — 1964

PV i fantastiskt fint originalskick, endast 2 ägare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket fin PV i ett ovanligt bra originalskick, besiktigad för alltid. Behöver en service innan man tar den i bruk då den har gått väldigt lite de senaste åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14027
KALMAR
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 544?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket fin PV i ett ovanligt bra originalskick, besiktigad för alltid. Behöver en service innan man tar den i bruk då den har gått väldigt lite de senaste åren."

Beskrivning

Denna bil köptes ny 1964 av en man i Kalmar, han körde sparsamt med den då han hade gångavstånd till jobbet så den tillbringade mesta tiden i garaget. Längsta turen bilen gjorde var till Stockholm på 60-talet, inför denna resa införskaffades en bäddsats för att övernatta i bilen. Det bar sig dock inte bättre att han glömde den hemma så den ligger kvar oöppnad i bagagerummet.
Infarten till hans hus var försett med tätt stående grindstolpar som ibland var lite i vägen vid in och utfart varvid framskärmarna repades därav omlackeringen av dessa.
Nuvarande ägare hade vid denna tid en välrenommerad bilverkstad så han fick ta hand om och serva bilen genom åren.
När förste ägaren bestämt sig för att sluta köra så fick nuvarande ägare köpa den av honom 2005. Han har kört mycket sparsamt genom åren och haft den förvarad i luftkonditionerat garage vintertid.
Då intresset nu har svalnat för bilen och den används för lite så vill han att den ska komma till någon entusiast som vill ta över vårdnaden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-05-29 
 • Avläst mätarställning
  90730 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går fint men då den inte körts på ett tag rekommenderas en service med oljebyte och rundsmörjning.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett mycket fint skick, det har alltid varit överdragsklädsel på.
  En liten lagning gjord i kanten på förarstolen.

 • Skick exteriör:

  Original lack i toppskick endast framskärmar omlackerade på grund av kontakt med grindstolpar. Finns en liten skavank på höger bakljus samt en liten buckla vid stötfångarhornet vänster bak. Mycket fint krom och fina originalfälgar.

 • Skick helhet:

  En orörd original PV med garanterade mil i mycket fint skick, aldrig svetsad aldrig lackad utom framskärmarna. Härlig bil att bevara i detta skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-07-06
Ursprungsbesiktning: 1964-05-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-05-29
Senast godkända besiktning: 2019-09-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kalmar

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG