Visa alla bilder

Volvo 242 GT B21 — 1978

Häftigaste Volvomodellen på sjuttiotalet, innan turbon lanserades. Bästa samlarskick. En av Sveriges finaste orenoverade original GT-bilar.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Välvårdad originalbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
210 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14013
TRANÅS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
190 - 220 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Välvårdad originalbil."

Beskrivning

Bilen säljs av ett dödsbo som haft bilen i sin ägo sedan 1996. Bilen har under dessa år stått undanställd och inte använts. Under 2020 har bilen gjorts i ordning och besiktigades den 12 juni 2020 utan anmärkningar.
Körsträckan är bara 15.500 mil. Stämplad servicebok 1979 – 1995. Under åren 1995-2020 har bilen haft körförbud.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-05-12 
 • Avläst mätarställning
  154240 km 
 • Regnr
  GGJ 604 
 • Chassinummer
  2424L1133367 
 • Kw / hk
  90 / 123 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda känns som de ska. Vänster frambroms ligger an något. I övrigt inga anmärkningar. Sommardäck med mönsterdjup på 6 mm. Inga vinterdäck. Reservhjul med tillhörande originalverktyg samt 12v kompressor.
  Under 2020 har följande åtgärder gjorts:

  Byte av bränslepumpar (huvudpump och förpump) samt rengöring av insprutningen. Ny tankarmatur, nya tändstift och tändkablar, bränslefilter samt luftfilter. Ny olja och nytt oljefilter.

 • Skick interiör:

  Hela inredningen är i mycket gott skick och välbevarad. Alla instrument i bilen fungerar. Ägaren osäker när det gäller funktionen på radion.

 • Skick exteriör:

  Skicket på karossen är mycket bra. Mindre stenskott på kofångare. Gummilister runt fönsterrutor något bleka. Ett fåtal stenskott i fronten och två stenskott med rostangrepp på backluckan. ( Se bilder)

 • Skick helhet:

  Ett mycket gott helhetsintryck på bilen med väldigt få skönhetsfel. Handlingar från bilens historik saknas. Svensksåld. Bilen har bara körts kortare sträckor under 2020-2021r. Originalhandbok med Garanti och Servicebok medföljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-04-26
Ursprungsbesiktning: 1978-02-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-05-12
Senast godkända besiktning: 2020-06-12
Besiktigad tom: - 2022-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Modellen kom 1978 och såldes bara i två år i Sverige innan den ersattes av 240 Turbo.
242 GT var populär i USA och i Kanada. Där såldes dessa bilar även som årsmodell 1980 och 1981. Sista året - 1981 -kunde man i USA och Kanada även köpa bilmodellen med svart kulör och röda dekorränder på utsidan samt Turbons fälgar och frontspoiler.
I Sverige ansågs de för dyra, nästan 30% dyrare än en vanlig 242 DL. (Men ändock 20% billigare än 262 Bertone coupè, som bara hade 10 hk mer i sin 6 cyl motor). 242 GT är idag den mest sällsynta av Volvo 240 modellerna i samlarkretsar vill vi påstå.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tranås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG