Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla 1500 Cabriolet (1300) — 1967

Originalbil med känd historia i ett trevligt bruksskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En körklar Volkswagen Typ1 Cabriolet som efter en service, polering och lagning av sufflett blir en trevlig entusiastbil. Besiktigad för alltid. Motorn är utbytt men originalmaskinen medföljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
280 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14029
KARLSKRONA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1500 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En körklar Volkswagen Typ1 Cabriolet som efter en service, polering och lagning av sufflett blir en trevlig entusiastbil. Besiktigad för alltid. Motorn är utbytt men originalmaskinen medföljer."

Beskrivning

Denna bil köptes ny 1967 av frun till VW återförsäljaren i Karlshamn, Elsa Jeppsson, hon behöll bilen till 1976 då den såldes vidare till en dam i mellansverige.
Där brukades den fram till 1983 då en god vän till henne, en dam från Karlskrona tog över ägandet. Hon körde bilen sommartid fram till 1985 och sålde den sedan till en vän i Småland som körde den till 2012 då nuvarande ägare tog över. Hon är bosatt i USA och är bara hemma någon månad varje år så bilen har använts mycket sparsamt. När den inte används så står den i fuktfritt garage och ses till av hennes bror.
På grund av det mycket sparsamma användandet så tycker hon att någon annan ska få glädje av bilen och väljer att sälja den vidare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-05-09 
 • Avläst mätarställning
  162440 km 
 • Kw / hk
  32 / 43 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  4-växlad 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och startar lätt, har varit sparsamt körd under flera år varför en service och bromsöversyn kan behövas. Motorn byttes ut på grund av oljeläckage för många år sedan och ersattes med en 1300 maskin, originalmotorn finns bevarad och medföljer vid köp.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i bra skick som behöver en rengöring. Säten har haft överdragsklädsel och är hela men behöver rengöras. Sufflettens innertak är helt men behöver rengöring samt lagning i sömmar.

 • Skick exteriör:

  Originallack i vettigt skick men skulle må bra av en polering. Förardörren är omlackerad, lite blankare. Bra krom och fälgar. Originalsuffletten är hel men behöver lagas i sömmar samt rengöras. Höger bakskärm har en buckla.

 • Skick helhet:

  Trevlig originalbil som behöver lite omvårdnad för att bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-02-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1967-05-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-05-09
Senast godkända besiktning: 2016-08-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlskrona

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG