Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla 1500 — 1967

Den har låga mil och få ägare, och den 500 000:e Volkswagenbilen som såldes i Sverige!

Mårten Carlsson
Värderingsman
Skicka meddelande

"En tidskapsel med intressant historia. Norrlandsbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13990
LULEÅ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Värderingsman / Redaktör
Skicka meddelande

"En tidskapsel med intressant historia. Norrlandsbil."

Beskrivning

Det här var den 500 000:e Volkswagenbilen som såldes i Sverige. Den är tillverkad den 16:e maj 1967 och gick på export hit strax efter.

För att fira denna bemärkelse så försågs bilen med en plakett på instrumentbrädan och lottades ut. Vinnaren blev Henrik Söderberg i Mellansel. Redan 1969 såldes den till Ragnar Westman och 1972 överläts den till dottern Gunni som äger bilen än idag.
1977 ställdes den in i ett hus, man rev väggen och spikade igen den efteråt. Där stod den ända fram till 2014.

På utrustningsidan har den Eberspächervärmare och taklucka.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-06-15 
 • Avläst mätarställning
  22981 km 
 • Regnr
  ATC 247 
 • Chassinummer
  117715593 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  När bilen togs fram igen 2014 gjordes en smärre renovering, nya däck, nya bromsar och annat som behövdes för att ta den i trafik igen. Fungerar mycket bra.

 • Skick interiör:

  Hel och orörd men fått lite åldersfläckar här och var.

 • Skick exteriör:

  Originallack, äldre stenskott bättrade. Det finns lite ytrost och några små bucklor på skärmar. Kan sägas var en ordinär patina på en orörd bil av det här slaget.

 • Skick helhet:

  Bra och närmast orörd originalbil.

  Distansärende - ägaren svarar för bilder och information.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-07-16
Ursprungsbesiktning: 1967-06-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-06-15
Senast godkända besiktning: 2017-04-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Ägarens kommentar

I bifogade artikeln om bilens historia (från boken som utgavs med anledning av Wolksvagens 50- årsjubileum) står det felaktigt 11000 mil. Mätarställningen är på ca 2300 mil, det stämmer inte heller. Senaste service som är dokumenterad i serviceboken är gjord vid 4000 mil 1969. Under åren då bilen var i Ragnars och Gunnis ägo kördes den en gång i veckan mellan Bredbyn och Örnsköldsvik (5 mil) och enstaka turer till Norrbotten. Oklart hur många mil det borde genererat på mätarställningen, men man kan nog konstatera att den på det hela taget är mkt sparsamt nyttjad. Bilen ställdes av för långtidsförvaring 1977. Sedan bilen ställdes på igen 2014 har den endast körts enstaka turer inom Luleå.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort:

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG