Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla 1302 — 1971

En mycket fin orenoverad Volkswagen 1302 med endast en tidigare ägare.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En verkligt toppenfin folkvagn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13951
BROMMA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1302?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En verkligt toppenfin folkvagn."

Beskrivning

Detta torde vara en perfekt entusiastbil för den som inte vill ägna hela vintern till att renovera och svetsa rost. Efter uppstartservice och igångsättande är detta en enkel bil att äga och bruka. Precis som de var när de var nya. Detta exemplar är verkligen i ett gott originalskick. Ta hand om den och bruka den måttligt så kommer den att skapa mycket nöje och nya kontakter.
Nuvarande ägare köpte bilen för 21 år sedan av första ägararinnan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-05-28 
 • Avläst mätarställning
  52000 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går men är ej körd i trafik sedan 2009. Uppstarts service krävs.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick med en mindre skada på förarstolens dyna.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick men med en mindre skada på en skärm.

 • Skick helhet:

  Mycket bra skick men behöver en uppstartsservice då den inte varit i trafik sedan 2009. Sedan dess har den stått garagerad. En bil i ett verkligt bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-11-26
Ursprungsbesiktning: 1971-05-28 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1971-05-28
Senast godkända besiktning: 2007-06-20
Besiktigad tom: - 2009-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Med VW-Bubblan i 1302 utförande kom 1971 en modern framvagn, Mc Pearson-hjulupphängning och dubbelledad bakaxel samt skivbromsar. Detta gjorde mycket för säkerheten, vägegenskaperna och körupplevelsen. Det fanns två motoralternativ, 44 rep 50 hkr (S-utförande). Med S = Sport utförandet så är bilen riktigt körglad samtidigt som den gamla charmen med platt framruta mm finns kvar. Trevlig version av Bubblan som blir allt mer eftertraktad tack vare ovanstående.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bromma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG