Visa alla bilder

Vauxhall VX 490 — 1977

Ovanlig engelsman i Sverige här i ett bra bruksskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Väl underhållen bil som inte är rostig, och som är servad på auktoriserad verkstad.
Bilen har dock lite problem med instrument som inte alltid fungerar. Den är besiktigad och körklar, bör kunna brukas med normal skötsel."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
16 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14048
LÖDDEKÖPINGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Vauxhall VX 490?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Väl underhållen bil som inte är rostig, och som är servad på auktoriserad verkstad.
Bilen har dock lite problem med instrument som inte alltid fungerar. Den är besiktigad och körklar, bör kunna brukas med normal skötsel."

Beskrivning

Bilen köptes begagnad 1983 av en man som skötte och brukade bilen fram till nuvarande ägare köpte den 2019 han var då över 90 år och tyckte att han inte skulle köra mer.
Den har servats och reparerats av nya ägaren som nu säljer den på grund av platsbrist.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-12-15 
 • Avläst mätarställning
  79750 km 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, nyligen servad med kamremsbyte och nya lameller. Glapp i instrumenten, hastighetsmätare och varvräknare lägger av ibland.

 • Skick interiör:

  Originalinteriör i bra bruksskick, defekter finns bland annat sprickor i förarstol och instrumentbräda.

 • Skick exteriör:

  Paint and chrome in sensible condition with few flaws, partially repainted. New wheels and tires.Lack och krom i vettigt skick med få skavanker, delvis omlackerad. Nya däck och fälgar

 • Skick helhet:

  En mycket ovanlig bil på svenska vägar då detta var en exklusiv och ganska dyr Vauxhall på sin tid så det såldes inte många. Ett exemplar som klarat sig tack var entusiastiska ägare som kostat på ett bra underhåll.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-29
Ursprungsbesiktning: 1977-08-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-12-15
Senast godkända besiktning: 2021-03-03
Besiktigad tom: - 2023-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löddeköpinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG