Visa alla bilder

SAAB 9-3 Aero 2.0 Turbo — 2001

Saab i absolut toppskick, få mil och två brukande ägare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad och välskött Saab, ser inget att åtgärda utan bilen är klar att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14028
MÖNSTERÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad och välskött Saab, ser inget att åtgärda utan bilen är klar att köra."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en man i Stockholm som var servicetekniker och tog mycket väl hand om sin bil. Den förvarades alltid i garage och rengjordes efter varje åktur och har aldrig varit vinterkörd. Allt underhåll skötte han själv och servade den var 500:e mil.
Senare flyttade han ner till Småland och brukade bilen där fram till sin bortgång då en vän tog över bilen. Nuvarande ägare köpte bilen av vännen 2020 och har kört den sparsamt sedan dess.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2000-12-11 
 • Avläst mätarställning
  78500 km 
 • Kw / hk
  151 / 205 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5-vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgrå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Minutiöst välskött och servad, går fint utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Invändigt i toppskick med få spår av användning.

 • Skick exteriör:

  Original lack i bästa skick, endast en liten bättring på motorhuven (stenskott) och ett litet dörruppslag på höger framdörr. Fälgar, krom och gummi utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En ovanligt fräsch prestanda Saab som är pedantskött och kommer att glädja en ny ägare för lång tid framåt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-20
Ursprungsbesiktning: 2000-11-28 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2000-12-11
Senast godkända besiktning: 2020-09-04
Besiktigad tom: - 2021-11-30
Årskatt: 2670 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Saab 9-3 var en så kallad "ansiktslyftning" av Saab 900. Vid "ansiktslyftet" valde man också att döpa om bilen till 9-3 efter det nya namnsystem man införde i och med introduktionen av den större Saab 9-5. Namnbytet sågs också nödvändigt eftersom Saab inte ville att bilen skulle förknippas lika mycket med 900:an den ersatte som under 90-talet kantades med många problem

9-3 hade modifierats på en rad punkter, de mest synliga är ny design av stötfångarna, ny grill, registreringsskyltens placering flyttades till att vara mellan bakljusen (tidigare placerad under). Även chassiemässigt gjordes uppdateringar, bilens krockstruktur förstärktes. Sammanfattningsvis gjordes ändringarna för att modernisera den något till åren komna 900:an och för att bilen skulle stämma överens med 9-5 utseendemässigt.

Versionerna är en tre- och femdörrars så kallade combi coupé samt cabriolet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mönsterås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG