Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce Silver Shadow 6,8 RHD högerstyrd — 1978

Fin och trevlig sjuttiotals-Rolls i ett överraskande fint skick, vårdad av samma familj de senaste 10 åren. Notera att den är högerstyrd.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd lyxbjässe med mängder av klassisk brittisk bilkultur inbyggd i ett gediget automobilhantverk."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
129 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13968
ÖREBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Shadow 6,8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd lyxbjässe med mängder av klassisk brittisk bilkultur inbyggd i ett gediget automobilhantverk."

Beskrivning

Såld ny i England 1978 och importerad till Sverige 1987, och köpt av den nuvarande ägarens far 2011. Han vårdade den ömt och väl, och den kördes sparsmakat vid speciella tillfällen, har bara rullat runt 300 mil de senaste 10 åren Sonen, den nuvarande ägaren, ärvde bilen 2018 och känner nu att han inte kan använda den på rätt sätt, han föredrar något mindre och inte så pampigt. Bilen besiktigades i maj i år och är körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1987-11-12 
 • Avläst mätarställning
  85 336 miles 
 • Kw / hk
  156 / 212 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt känns rätt; motor, låda och bromsar fungerar med normal och tystlåten funktion. Motorutrymmet är torrt och rent. All el funkar också, inga varningslampor blinkar. Elantennerna är lite långsamma.

 • Skick interiör:

  Vacker och välarbetad interiör, precis som sig bör. Skinninredningen, mattorna och valnötsinläggen; allt är i ett fint skick utan skador och en karaktäristisk doft är också angenämt närvarande. På bilderna av bagageutrymmet ser det som en fuktskada på höger sida, men det är en brandsläckare som har läckt.

 • Skick exteriör:

  Den är omlackerad vid något tillfälle, sannolikt för över 20 år se'n. Lacken är i ett fint skick med några små lackblåsor och stenskott. Bra krom, glasrutor, fälgar och däck. Trösklarna har några lackblåsor, inte ovanligt för modellen, men inget en besiktning anmärker på.

 • Skick helhet:

  Fin och representativ Rolls i ett bra fungerande skick, redo att brukas utan åtgärder. Det här är bokstavligen väldigt mycket bil för pengarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-08-24
Ursprungsbesiktning: 1987-11-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-11-16
Senast godkända besiktning: 2021-05-19
Besiktigad tom: - 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG