Visa alla bilder
Visa film

Mini Cooper MK1 — 1966

Svensksåld Mini Cooper med få ägare, modifierad och jobbad med genom åren, men med en fin renoveringspotential.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Rolig möjlighet för hundkoje-entusiasten, en bil med bra ingredienser för olika användarbehov."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13926
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Rolig möjlighet för hundkoje-entusiasten, en bil med bra ingredienser för olika användarbehov."

Beskrivning

Såld ny i Sverige 1966, den nuvarande ägaren köpte 1984. Ombyggd och fixad genom åren, trender kommer och går i kretsarna, och i nuläget är den inte riktigt uppdaterad i den meningen. Bilen säljs för ett dödsbo och familjen berättar att den här bilen var hans stolthet och stora nöje. Han körde med och jobbade på Coopern regelbundet. För tillfället sitter det en 850 cc motor i, och i ett annat objekt i den här auktionen säljer vi en Cooper-motor, vilken kan vara originalmotorn, men det har inte kunnat verifieras. Besiktigad senast 2011.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  ADB166 
 • Chassinummer
  873213 
 • Kw / hk
  56 / 76 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn startar lätt, lådan känns fräsch, men förgasaren behöver justering och bilen behöver även ett nytt batteri.

 • Skick interiör:

  Modifierad på insidan med äldre skalstolar, fixad instrumentpanel och andra spakar och knappar. Baksätet är original, de karaktäristiska sidorutorna likaså och mattorna och innertaket är fräscha.

 • Skick exteriör:

  Lackerad i en slag Kermit-grön nyans, men den var förmodligen gul i original. I övrigt är den gröna lacken i gott skick med lite ytrost på skärmkanterna. Undertill verkar plåten vara i bra skick och de små lättmetallfälgarna är snygga och attraktiva.

 • Skick helhet:

  Eftertraktad och tidig Cooper i ett bra utgångsläge med en fin potential till att renoveras till ett vackert originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-09-20
Ursprungsbesiktning: 1966-05-24 (regbes) (Ombes:19770729)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Senast godkända besiktning: 2011-10-24
Besiktigad tom: - 2013-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG