Visa alla bilder

Mercedes-Benz 219 (W105) — 1956

Originalbil med en ägarfamilj i 65 år

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i behov av en renovering av bromsar den startar lätt men behöver en service. Karossen har svets och lack behov och utbyte/renovering av kromdetaljer.
Invändigt behövs rengöring och reparation av vissa delar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
61 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13962
TYRINGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 219 (W105)?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i behov av en renovering av bromsar den startar lätt men behöver en service. Karossen har svets och lack behov och utbyte/renovering av kromdetaljer.
Invändigt behövs rengöring och reparation av vissa delar."

Beskrivning

Bilen köptes ny av nuvarande ägares far 1956 och har körts sparsamt med genom åren och även stått i garage utan att användas. Den fick en ny lack i början av 70-talet nuvarande ägares mor lackerade om den på gårdsplanen tillsammans med några lastbilar som tillhörde familjens åkeri. Hon lyckades ganska bra med bara några få rinningar och lacken har hållt sig än idag men för att få den riktigt fin behövs en ny lack.
Då den fortfarande används för lite vill nuvarande ägare att någon Mercedes entusiast tar över och gör iordning bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1956-01-01 
 • Avläst mätarställning
  60552 km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Behöver en service och renovering av bromsar, endast handbroms fungerar.

 • Skick interiör:

  Hel originalinredning som behöver en rekonditionering och utbyte av vissa delar.

 • Skick exteriör:

  Bilen fick en garagelack i början av 70-talet och har en del rinningar och defekter.
  Kromet är angripet på flertalet ställen. Buckla på vänster bakskärm samt en del rost som måste svetsas.

 • Skick helhet:

  En härlig originalbil med stora möjligheter, svetsa, lackera, renovera och rekonditionera så har man en trevlig representant för tyskt 50-tal.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2000-05-27
Ursprungsbesiktning: 1956-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1956-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-11-20
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 219 är en personbil, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan mars 1956 och juli 1959.

Typ 219 introducerades i samband med att 220a uppgraderades till 220S 1956. Bilen hade 220a:s svagare motor och en egen kaross, en hybrid med 220:s front och 190:s akter. Modellnamnet 219 var precist valt, men inte lyckat försäljningsmässigt. Produktionen uppgick till 27 845 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tyringe

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG