Visa alla bilder

Lincoln Continental Mark IV Coupé 430ci — 1959

Lincoln Continental var en av de största och pampigaste bilarna man kunde köpa 1959. Som skulpterad ur ett stycke stål.

Mårten Carlsson
Värderingsman
Skicka meddelande

"En stor välutrustad bil med hög komfort. Rak, fin och rostfri i kaross och allmänt bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
182 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13948
LIDKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 230 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Värderingsman / Redaktör
Skicka meddelande

"En stor välutrustad bil med hög komfort. Rak, fin och rostfri i kaross och allmänt bra skick."

Beskrivning

Lincoln Continental MK IV kom i det närmaste topputrustad. Vad man kunde välja till var farthållare och automatisk avbländning - allt annat fanns redan.
Elhissar - med den extra finessen att man även kunde hissa ner bakrutan. Även ventilationsrutorna är elstyrda. Sexvägs elstyrt säte, A/C (urmonterad). Importerad 2012.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  2012-04-23 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  EGN269 
 • Chassinummer
  H9YC414233 
 • Kw / hk
  258 / 351 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket fint i motor och låda. På det hela taget rätt orörd. Original kabelanslutningar med mera är kvar. Vad som är att anmärka på är att elhissar högerdörr inte fungerar. Det finns knirr och ljud från framvagn, avgassystemet låter rätt mycket och behöver ses över för en behagligare färd. Bromsar tar långt ner. Det är inga märkvärdiga fel på en bil av det här slaget och rätt lätt att åtgärda. A/C kompressor borta, anslutningar finns kvar.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i välhållet skick, hel i klädsel, innertak och övrigt komplett. Matta kan ha bytts ut men följer originalets mall. Instrumentbrädans klädsel blivit lite säckig med åren - men hel. Spricka finns i instrumentglaset.

 • Skick exteriör:

  Rak fin och rostfri. Omlackerad, med lite annan nyans på taket. Bilens originakulör är silvermetallic - en färg som heter M-303-979.

  Krom och blanklister är i fint skick och har åldrats, det finns lite porer i gjutgods och patinering på krom men utan bucklor eller andra skador. Lika fin och välhållen undertill.

 • Skick helhet:

  En sold bil på flera sätt, bra originalklädsel, bra kaross, går väldigt bra, känns pigg och fin i sin helhet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-04-30
Ursprungsbesiktning: 2012-04-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2012-04-30
Senast godkända besiktning: 2016-05-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Lincoln gjorde stora bilar men 1958 blev dom större än någonsin. Nu kom en ny modern massiv look med självbärande kaross. Bilen var så stor att man fick trimma ner den en aning för 1959 års modell. Men med 5,75 meters längd och en bit över två meter på bredden är den inte på något sätt liten. Vågen tippar på hela 2450 kilo.

Tre serier fanns - Capri, Premiere och toppmodellen Continental mk.IV.
Coupén är en rätt ovanlig bil då det gjordes 1703 stycken.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

HRM Bil i Lidköping
+46 510 60400

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG