Visa alla bilder
Visa film

Citroën D Special 20 — 1974

En DS i ett trevligt och användarvänligt skick, men lite att jobba på för den original- och detaljtrogna DS-entusiasten.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Bilens stora fördel är användarvänligheten, en D Special i ett trevligt funktionellt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14024
ENKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Bilens stora fördel är användarvänligheten, en D Special i ett trevligt funktionellt skick."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Sverige på vintern 1974 och den ägdes länge av en fransman bosatt i Sverige. Den nuvarande ägaren köpte den 2013 och har lagt ner mycket jobb på den här gudinnan för få till en funktionell, klassisk DS.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-01-25 
 • Avläst mätarställning
  01492 km 
 • Regnr
  HNH447 
 • Chassinummer
  08FD4204 
 • Kw / hk
  73 / 99 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn har fått en del reparationer och uppdateringar genom åren, går och låter fint även om det läcker lite från flexröret vid den främre ljuddämparen. Ett vanlig liten åkomma på modellen. Den gashydrauliska fjädringen funkar fint och den manuella lådan med rattväxel likaså.

 • Skick interiör:

  Bilen är lite Pallas-ifierad som man säger i Citroën-kretsar, det vill säga urustad med delar från den lyxigare versionen Pallas. I det här fallet är det den svarta skinninredningen. Taket hänger lite, trots att det är monterat för bara något år se'n. Det fattas några mattor på golv och trösklar, men i övrigt är interiören trivsam.

 • Skick exteriör:

  Den vita lacken lagts lite yvigt här och där, med den bilens generella yttre accepterar man det. Några rostangrepp vid till exempel de nedre delarna av B-stolparna. De stora kromade navkapslarna som ärt original finns och följer med, men ägaren tycker att de små är finare. Likaså tycker han att den vita färgen är snyggare än fälgarnas ljusgråa originalkulör.

 • Skick helhet:

  Förhållandevis representativ DS för den inte så detaljtrogna entusiasten. Det är ändå en cool bruksvänlig DS i ett prisvärt skick och den bemärkelsen är det ett roligt exemplar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-04-16
Ursprungsbesiktning: 1974-01-25 (regbes) (Ombes:19761007)
Datum i trafik första gången: 1974-02-13
Senast godkända besiktning: 2020-06-25
Besiktigad tom:- 2022-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västerås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG