Visa alla bilder

Citroën CX 2200 — 1975

En mycket tidig Citroën CX 2200. Tillverkad det första halvåret av CX-produktionen. Rullande renoveringsobjekt.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En överlevare som bör räddas. Den är tillräckligt bra för att man ska ta hand om den även om det krävs mycket för att få den i toppskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
19 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13945
HORNDAL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën CX?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En överlevare som bör räddas. Den är tillräckligt bra för att man ska ta hand om den även om det krävs mycket för att få den i toppskick."

Beskrivning

Denna CX är tillverkad det första halvåret av modellseriens produktionstid. Den är i ett sämre bruksskick men är besiktigad till 2021-10-31. Den är genom åren uppsvetsad för att fortsätta sitt liv som bruksbil. Omlackeringen som den fick för många år sedan var inte av den högsta kvaliteten så för att den ska se presentabel ut bör lacken åtgärdas. Förarstolen är utbytt mot en likadan men med fel klädsel. Det sitter en överdragsklädsel i den nu som nuvarande ägare inte har lyft på och därför kan vi inte uttala oss om den underliggande klädseln. Gissningsvis har den gått minst 21 000 mil men det vet vi inte eftersom mätaren slår om vid 10 000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1976-03-25 
 • Avläst mätarställning
  17580 km 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bruksskick. Kopplingen hugger ibland. Troligtvis är synkringarna dåliga på treans växel. Ett vanligt fel på dessa. Enligt uppgift går de att byta utan att lyfta ur drivpaketet.

 • Skick interiör:

  Slitet bruksskick med ej originalklädsel på förarstolen. Klädseln under överdragsklädseln är skicket okänt på.

 • Skick exteriör:

  Dålig lack. Ej mycket rost.

 • Skick helhet:

  Ett rullande renoveringsobjekt i ett sämre men klart räddningsbart bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-09-30
Ursprungsbesiktning: 1976-01-14 (regbes) (Ombes:19760415)
Datum i trafik första gången: 1976-03-25
Senast godkända besiktning: 2019-10-16
Besiktigad tom:- 2021-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 17

Fakta om modellen

Citroën CX tillverkades mellan 1974 och 1991 i en mängd olika utrustningsnivåer och motorer. När den konstruerades var luftmotstånds-koefficienten en viktig del. Så viktig att man till och med döpte den nya modellen efter förkortningen på franska, coefficient ('C') X-axis. Motorerna var fyrcylindriga med allt från 2,0 liters bensinmotor via bl.a. 2,5 liters turbomotorer till 2,5 liters dieselmaskiner. Däremellan fanns även 2,2 och 2,4 liters motorer med både förgasare och insprutning. De växellådor man kunde välja bland var de manuella fyr och femväxlade lådorna eller treväxlade automatlådor. En halvautomatisk låda, C-matic, kunde man också välja. Karosserna var i huvudsak fyrdörrars sedaner men de fanns också i en förlängd version, Prestige. Stora femdörrars stationsvagnar med olika utrustningsnivåer fanns också att tillgå. En del blev specialbyggda för ambulansverksamhet samt andra mer eller mindre yrkesanpassade versioner. Man kunde även få sin CX-kombi med sexhjul. Dvs med två bakaxlar. De användes bl.a av SAS-Cargo för snabba godstransporter när inte flyget kunde lösa uppgifterna på ett tillfredställande sätt. man kunde även se de sexhjuliga versionerna som fotoplattformar för film och stillbilder.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Horndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG