Visa alla bilder

Volvo S70 2.5 SE — 1999

En S70 som verkligen är unik! Den har bara gått 155 mil sedan ny! Nästan fabriksnytt skick och lite doft av "ny bil" sitter kvar.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Detta är förmodligen den S70 med lägst körsträcka som existerar, endast 155 mil på mätaren. Fordonet är helt original. Besiktigad senast 28 mars 2002, då med med 74 mil på mätaren. Vi har inte startat bilen, då den innan uppstart behöver en omfattande service, inklusive byte av vattenpump och kamrem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
270 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16419
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S70?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Detta är förmodligen den S70 med lägst körsträcka som existerar, endast 155 mil på mätaren. Fordonet är helt original. Besiktigad senast 28 mars 2002, då med med 74 mil på mätaren. Vi har inte startat bilen, då den innan uppstart behöver en omfattande service, inklusive byte av vattenpump och kamrem."

Beskrivning

Säljs på uppdrag av ägarens dödsbo. Den ursprungliga ägaren, som arbetade på Volvo-fabriken, köpte bilen ny direkt från Volvo och den registrerades in den 22 oktober 1998. Efter köpet körde han i princip direkt hem den till sin garage. Enligt hans familj avstod han från att använda bilen eftersom han ägde flera andra och ansåg att denna särskilda bil var för fin för att användas regelbundet. Bilen genomgick sin första besiktning 2002, då den var strax över tre år gammal. Protokollet bekräftar att den då körts 740 km. Därefter tillryggalade bilen endast ytterligare 808 km innan den åter ställdes in i garaget, där den förblev fram till för några veckor sedan.

En sällsynt möjlighet för Volvo-entusiaster eller samlare! Trots att familjen har sökt noggrant har de tyvärr inte kunnat hitta hand-/serviceböckerna. Men äktheten och att den bara rullar 150 mil blir uppenbart det ögonblick du öppnar dörren och möts av den tydliga doften av ny bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  1998-11-17 
 • Avläst mätarställning
  1548 km 
 • Kw / hk
  106 / 144 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder/textile 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vi har avstått från att starta bilen då den stått under många år. Innan den startas borde de genomgå en service och grundlig genomgång inklusive nya vätskor, en vattenpump, en kamrem.

 • Skick interiör:

  Nyskick.

 • Skick exteriör:

  Nyskick.

 • Skick helhet:

  Du köper i princip en helt ny bil, som är 24 år gammal. När kommer en sådan unik möjlighet att uppstå igen?

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-08-06
Ursprungsbesiktning: 1998-10-22 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-11-17
Senast godkända besiktning: 2002-03-28
Besiktigad tom: 2004-03-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG