Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV444E B4B — 1953

Volvo PV444E från sista produktionsåret, en av de mest eftertraktade modellåren bland entusiaster.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen startar fint men kräver lite mer choke tills den når driftstemperatur. Dessutom
skule bränsletank bränslesystem må bra av en rengöring. Reguljär användning kan också vara till hjälp. Det ska noteras att bilen har fått nya däck, renoverade bromsar och är nu befriad från besiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
46 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16429
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV444E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen startar fint men kräver lite mer choke tills den når driftstemperatur. Dessutom
skule bränsletank bränslesystem må bra av en rengöring. Reguljär användning kan också vara till hjälp. Det ska noteras att bilen har fått nya däck, renoverade bromsar och är nu befriad från besiktning."

Beskrivning

Denna bil har haft totalt 11 ägare. Bilen levereras med en samling äldre besiktningsprotokoll. Från och med 1999 var körsträckan 70 635 km, och idag står den på 71 663 km, vilket tyder på minimal användning under de senaste 24 åren. Bilen kördes nyligen 40 km till vår depå och fungerade då bra. Det är dock rekommenderat att överväga att rengöra bränslesystemet och tanken, särskilt eftersom vi nyligen bytte ut bränslefiltret som var igensatt, vilket kan förklara varför den behöver lite mer choke tills den når rätt drifttemperatur.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1953-01-01 
 • Avläst mätarställning
  71663 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bränslesystemet och tanken skulle behöva rengöras samt eventuellt justera bromsarna. Genom att använda bilen regelbundet kommer den också att fortsätta bli bättre. Det är värt att notera att en nyare tändningsnyckel och tändningslås är monterat. Utrustad med nya vita däck och stabila hjul.

 • Skick interiör:

  Bilens interiör är komplett men visar tecken på åldersrelaterat slitage och märken. Förarsätet har tydliga skador, som syns på bilderna. Nyare gummimattor och innertak. Dörrsidor är något slitna och böjda vid nedre kanterna. Instrumentbrädan är komplett men lite sliten. Instrumenteringen fungerar, men bränslemätarens visar fel och ratten har någrea sprickor.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är i allmänhet rak men visar tecken på åldrande. Den har genomgått renovering tidigare, inklusive byte av fram- och bakskärmarna till plastdelar. Lacken är ok, men slitage och märken finns på sina ställen. Kromdetaljerna är kompletta men har rostangrepp på främre och bakre stötfångare, tillsammans med torra gummilister. Underredet är rent och fritt från problem.

 • Skick helhet:

  Idealisk för någon som vill köpa en klassisk PV och njuta av den som den är. Möjligheten att successivt ta itu med kosmetiska problem över tiden finns självfallet även om det inte är brådskande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-08-15
Ursprungsbesiktning: 1953-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1953-01-01
Senast godkända besiktning: 2022-10-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG