Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 444 E B4B — 1953

Sista årsmodellen med de delade rutorna i ett vackert utförande med en fin originalkänsla. Omsorgsfullt välvårdad och välbevarad.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Representativt exemplar av en okomplicerad, lättskött och signifikativ årsmodell av 444:an."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16373
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 444 E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Representativt exemplar av en okomplicerad, lättskött och signifikativ årsmodell av 444:an."

Beskrivning

Den levererades ny i december 1953 till lantbrukare Arthur Samuelsson i Norrhult, Nottebäck norr om Växjö. Historiken efter det är inte känd förrän bilen registreras igen 1988, sannolikt efter karossrenoveringen. Den rör sig i Västergötland och Värmland hos olika ägare under åttio- och nittiotalen innan den nuvarande ägaren från Vinberg utanför Falkenberg köper PV:n 2002. Han har vårdat den väl, varit aktiv i Svenska Volvo PV-klubben och åkt på många träffar och aktiviteter. Han har också kört bland jänkarbilarna på cruisingen flera gånger under Wheels 'n' Wings i Falkenberg.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1988-08-02 
 • Avläst mätarställning
  26 780 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och känns pigg i maskin, och den treväxlade lådan har en bekant kuggkänsla. Bromsarna drar rakt och chassit känns rejält.

 • Skick interiör:

  Original inredning i fint patinerat och fräscht skick. Taket är omklätt, ägaren är inte så förtjust i de traditionella fuktfläckarna som ofta finns på äldre tyginnertak. Fina säten, dörrsidor och gummimattor, alla i ett orört originalskick.

 • Skick exteriör:

  Svart och vackert yttre med celluosafeeling. Lackerad någon gång före den nuvarande ägarens tid, det vill säga före 2002. Mest sannolikt är att det gjordes på slutet av åttiotalet då bilen återregistrerades med uppgifter från de gamla registret. Bra klassiska Michelin XZX däck med lösa vita däcksidor. Extrautrustad med gangsterkeps och ett huvornament.

 • Skick helhet:

  Genuint trevligt skick på en vintage PV i fin femtiotalsform. Två nycklar och bra dokumentation.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-10-22
Ursprungsbesiktning: 1988-08-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-08-02
Senast godkända besiktning: 2017-06-01
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vinberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG