Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 444 DS B4B — 1953

Ett drömfynd för en PV entusiast. Sista året med delad bakruta i ett bra renoverat och körklart skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En iögonfallande PV med en fin kulör."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
61 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16308
SALBOHED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 444 DS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En iögonfallande PV med en fin kulör."

Beskrivning

Denna Volvo PV är svensksåld och har ägts av en och samma familj sedan bilen var ny år 1953. Den är i ett fint renoverat skick. Karossarbetet utfördes av Bäckmans Bilplåtslageri och lacken lades av OS Lackering, en professionell lackeringsfirma i Sala, för cirka 20 år sedan. Samtidigt plockades motorn ur bilen och även den renoverades. Likaså fick broms och elsystem en översyn. Volvon har använts sommartid och har alltid stått i garage. Den har utrustats med gula extraljus och en "gansterkeps" som matchar bilens fina glansiga Maroonröda lack. Enligt utsago var värmesystemet ett tillval och kostade några hundralappar extra. Volvon var en ögonsten på gården och man har vårdat den väl. Bilen går tyst och fint och var lättstartad vid fototillfället. Original kvitton och instruktionsbok medföljer, se bilder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1953-01-01 
 • Avläst mätarställning
  98 200 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och drivlina fungerar som de ska. Inga missljud hördes vid fotograferingstillfället. Bromsarna tar jämnt och mjukt. Eventuellt litet läckage från vattenpumpen. Förgasaren kan flöda över någon gång ibland enligt ägaren.

 • Skick interiör:

  Fina Volvo överdragsfiltar ligger på sätena. Originalklädseln är i ett mycket bra skick. Det finns en fläck i baksätet som eventuellt går att tvätta bort. Armstöden på insidan av dörrarna är lite trasiga, förardörrens armstöd är tejpad. Mattor, gummimattor är i bra skick. Innertaket är även det i ett bra skick bortsett en liten reva runt takbelysningen.

 • Skick exteriör:

  Bilen är jättefin med några små färgbättringar. Den totalrenoverades och lackerades om för cirka 20 år sedan. Den har utrustats med gula extraljus som är i ett fint skick. Stötfångare i fram och bak ser ut att vara bytta då de är i ett väldigt bra skick. Kromet i övrigt är i ett fint skick. Lacken runt sidospegeln har någon liten skada.

 • Skick helhet:

  En renoverad och körklar Volvo PV i ett bra och tilltalande skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-07-04
Ursprungsbesiktning: 1953-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1953-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-04-17
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

När det handlar om Volvo PV 444 var det ofta rätt obetydliga förändringar mellan årsmodellerna. I juni 1951 hade B-modellen ersatts av C vilket knappt märktes: Man övergick från 16 till 15 tumshjul och fälgbultarna blev fem istället för fyra. När PV 444 D och specialmodellen DS kom i augusti 1952 inskränkte sig ändringarna till kraftigare generator, bättre styrning och värmeanläggning som inte längre behövde eftermonterats. Takgöken ersattes av sidoblinkers på B-stolpen

Fram till 1953 kunde DS bara fås i grått. PV444 Special levererades från nyåret även i Maroon röd färg med klädsel i rött och beige.

Volvo PV 444 tillverkades från 1947 fram till 1958 då den ersattes av PV 544. PV444 blev årets mest köpta bil i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Salbohed

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG