Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1964

En ägarfamilj sedan ny, bra och underhållande historik tillsammans med ett fint och vettigt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Pålitlig och trevlig Amazon med lite exteriört pyssel om man vill få den ännu lite finare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
73 003SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16356
BOR
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Pålitlig och trevlig Amazon med lite exteriört pyssel om man vill få den ännu lite finare."

Beskrivning

Den levererades ny i maj 1964 av Västbo Bilförsäljning AB i Smålandstenar till den nuvarande ägarens svärfar. Han vårdade bilen noggrant och lät rostskyddsbehandla den ofta, mer än rekommenderat. Och det det syns på bilderna underifrån. Svärfar Evert tyckte om sin Amazon, men att köra den var han inte lika förtjust i, därav den förhållandevis låga körsträckan. Av allt att döma har mätaren tickat runt en gång och den riktiga körsträckan är 10 822 mil. Den senaste och därmed sista besiktningen noterades vid 855 km och de måste följaktligen ha läst fel på tvåor och femmor. Den nuvarande ägarens fru ärvde sin fars bil 2003 och de har förvarat den i ett skjul i trädgården. Deras son tänkte få den i trafik igen, men tiden och möjligheten fanns inte. För något år sedan bestämde sig därför den nuvarande ägaren att "antingen åker den på skroten eller också fixar jag den". Det blev det senare alternativet och det var alltså inredningen som var den stora utmaningen. Eller rättare sagt, det var den som krävde mest inköp av nya delar. Fin dokumentation med bland annat det första registreringsbeviset, garantihandlingen och en original verkstadshandbok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-05-21 
 • Avläst mätarställning
  822 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra känsla maskinellt och bilen har bland annat fått en ny koppling, växelströmsgenerator, bränslepump, bromsar och värmekran/anslutning. Den senare är inte original men är egentligen smidigare än originalet. Ett set äldre vinterdäck på fina originalfälgar följer med.

 • Skick interiör:

  Bilen har nyligen fått en helt ny inredning efter att mössen hade haft fest. Stolarna är med sina nackskydd egentligen till en årsmodell 1970, men de fanns tillgängliga som extrautrustning senare i modellcykeln och var även standard på till exempel den tyska marknaden.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad någon gång i början av sjuttiotalet då den första ägaren jobbade som ordningsvakt i en folkpark i det lilla samhället Smålandstenar. Han avvisade en kväll några gäster som misskötte sig, dessa visste vem han var och vilken bil han körde. De tog ut sin besvikelse hoppandes på motorhuven och repade lacken, därav den omlackeringen. Idag finns det ett par små stjärnor på bagageluckan efter ett par för långa skruvar till klädseln på insidan av luckan. Förardörren fick en senare lackskada i form av getingbo som upptäcktes under förvaringen i skjulet där boet byggdes mellan plastskynke och dörr. Ägaren gjorde en snabb ytbehandling och lack, därför är det en annan nyans i mitten av dörrplåten.

 • Skick helhet:

  Prisvärd Amazon i ett representativt och användarvänligt skick, färdig att brukas. En lackering av förardörren med en spektrometer-mätt kulör och den blir ännu mer representativ. Å andra sidan är getingbohistorien också en slags rolig historia och proveniens.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-22
Ursprungsbesiktning: 1964-05-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-05-21
Senast godkända besiktning: 2023-05-30
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bor

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG