Visa alla bilder
Visa film

Volvo 965 3,0 24v — 1996

Mycket fin och ovanligt välskött 965:a, har ej använts som laståsna och är i toppskick både in och utvändigt. Inte ens dragkrok är monterat så den har haft ett behagligt liv. Har endast rullat 15600 mil.

Bilen levereras nybesiktigad.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad Volvo kombi som går utmärkt och ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt. Fick anmärkning på anliggande broms vid besiktning, detta är åtgärdat och bilen levereras nybesiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16407
DALBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 965 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välvårdad Volvo kombi som går utmärkt och ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt. Fick anmärkning på anliggande broms vid besiktning, detta är åtgärdat och bilen levereras nybesiktigad."

Beskrivning

Bilen ska enligt uppgift bara ha haft en ägarfamilj till 2020, de har varit mycket rädda om den och skött alla servicar. Nuvarande ägare köpte bilen 2020 och har använt den mycket sparsamt sedan dess. Alla instruktionsfilmer, böcker, nycklar och papper finns till den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-06-10 
 • Avläst mätarställning
  156051 Km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går utmärkt och växlar fint. Fullständigt ifylld servicebok medföljer. Klimatanläggningen fungerar väl och kyler bra.

  Då bilen stått en längre tid var bromsar anliggande vid kontrollbesiktning så detta har åtgärdats och besiktning ska ske innan leverans.

 • Skick interiör:

  Interiör med härliga skinnsäten i fint oslitet skick. Även mattor i kupén och bagageutrymmet utan anmärkning. Finns endast några veck i ovankant av dörrarnas innerklädsel.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i mycket fint skick utan därruppslag och skavanker. Finns en liten bättring på vänster framskärm vid hjulhuskanten. Lister och paneler utan anmärkning. Bra däck på originalfälgar som har några kantskav.

 • Skick helhet:

  Mycket bekväm och körklar herrgårdsvagn, det bästa Volvo kunde erbjuda i mitten av nittiotalet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-01-07
Ursprungsbesiktning: 1996-05-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1996-06-10
Senast godkända besiktning: 2019-12-17
Besiktigad tom: 2021-02-28
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5
Föreläggande: 2023-09-07 (KBES )

Fakta om modellen

Volvo 960 är en av Volvos lyxbilar och tog vid när de slutade tillverka Volvo 760. 960 är en vidareutveckling av 760-serien (jämför Volvo 740 och Volvo 940). Den front som användes på Volvo 960 hade redan införts 1988 i samband med faceliften som gjordes på Volvo 760. Sedanmodellens bakre del var däremot helt ny. För formgivningen av det nya bakpartiet stod Håkan Malmgren, som också var delaktig i framtagandet av 700-serien. Årsmodellerna 1991 till 1994 liknar systermodellen 940 men 1995 fick 960 en delvis egen och lyxigare design, mest tydliggjort i den slimmade fronten. Kombivarianten kallades i folkmun för Volvo 965.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Dalby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG