Visa alla bilder
Visa film

Volvo 744 — 1990

En väl omhändertagen decennium Volvo med nummer 437 av 500 i ett trevligt och körklart skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar bra och har haft ägare som tagit väl hand om den. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16384
ESKILSTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 744 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar bra och har haft ägare som tagit väl hand om den. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är körklar."

Beskrivning

Denna, av svenska folket omtyckta Volvo-modell, är en decennium bil med nummer 437 av de första 500 bilarna som producerades 1990. Ägaren köpte bilen 2007 och är den fjärde brukaren, en numera pensionerad trollkarl. Bilen har använts som en andra bil och den har inte rullat långt alls under ägarens tid utan den har mest stått i garaget mellan besiktningarna. Man har servat bilen väl under åren som man kan följa i servicehäftet. Bilen har få reparationer eller lagningar än det som finns dokumenterat i servicehäftet. Motorn startar fint och transmissionen fungerar bra. Detta är en uppskattad modell av den yngre generationen för dess gammeldags vägegenskaper. Några mindre skador såsom bucklor och repor finns på bilen men i övrigt i ett ganska bra bruksskick och godkänd vid besiktningen i juli -23. Denna modell finns det inte så många kvar av i detta skick eller så har de rullat dubbelt så långt som den här bilen och dessutom levt ett hårdare liv. Volvon är klädd i sin originallack.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-05-14 
 • Avläst mätarställning
  184 574 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/Plysch 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går bra och den växlar fint utan några missljud från växellådan. Bilen har fått ett nytt avgassystem efter katalysatorn för något år sedan. Bromsarna tar jämnt och mjukt.

 • Skick interiör:

  Klädseln i skinn och plysch och panelen i bilen är i ett bra skick. Fickorna i bak på framstolarna har töjd resår och är lite slappa. Mattor och gummimattorna ser ut att vara i ett bra fint skick. Innertaket ser helt och rent ut.

 • Skick exteriör:

  Karossen är i ett normalt bruksskick för sin ålder med några skrapmärken på stötfångare och stenskott i lacken. Högra baklysets glas är något mjölkig. Karossens plastdetaljer är något matta i färgen. Infästningen på höger backspegel något ärgad.

 • Skick helhet:

  En välvårdad 744 i ett bra skick som är körklar och inte har gått A-traktordöden till mötes.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-12-15 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1990-03-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-05-14
Senast godkända besiktning: 2023-07-05
Besiktigad tom: 2025-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

1990 fick Volvo 740 en facelift med tecken på vad som skulle komma några år senare på Volvo 850. Allt för att vänja kunderna vid ett något mjukare utseende än vad de varit vana vid sedan ett par år tillbaka.

0-100 km/h klarades av på c:a 12 sekunder och toppfarten var noterad till 175 km/h. I den något magra utrustningen ingick femväxlad låda, dimljus bak, höj och sänkbar förarstol, varvräknare samt eluppvärmda sitsar fram.

För detta begärde Volvohandlaren 1990 139 900 kr.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Eskilstuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG