Visa alla bilder
Visa film

SAAB 900 GLs CC — 1980

Lågmilad Saab Combi Coupé renoverad till toppskick. Går fint och allt fungerar. Bilen levereras nybesiktigad.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Saab 900 som har varit nerplockad och lackerats. Bilen går bra utan anmärkning. Dokumentation och kvitton på renoveringen finns. Anliggande bromsar bak vid besiktning åtgärdas före leverans."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16433
VÄCKELSÅNG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900 GLs CC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Saab 900 som har varit nerplockad och lackerats. Bilen går bra utan anmärkning. Dokumentation och kvitton på renoveringen finns. Anliggande bromsar bak vid besiktning åtgärdas före leverans."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare 2020, då hde den varit avställd sedan 1999 och endast rullat 12300 mil. En renovering påbörjades där även lackering genomfördes och den blev klar och besiktigades sommaren 2021. Den var inte varit speciellt rostig så det har inte behövt svetsats mycket. Han har sedan kört sparsamt sommartid med bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-04-15 
 • Avläst mätarställning
  125818 Km 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Renoverad med mycket nya delar, bilen går utmärkt och allt fungerar. Anmärkning vid besiktning på anliggande bromsar samt stöldskydd ur funktion, detta åtgärdas av märkesverkstad före leverans.

 • Skick interiör:

  Inredning i toppskick med få bruksspår, nytt innertak som sitter perfekt. Liten reva finns på baksidan av passagerarstolen samt några små hål finns på ovansidan av baksätets ryggstöd.

 • Skick exteriör:

  Proffslack fint skick där dörrar lackerats för sig och rutorna varit demonterade. Skärmkanterna är tennade innan lack. Stötfångare (extraljus monterade fram), lister och handtag utan anmärkning. Fina däck på Saabfälgar.

 • Skick helhet:

  En fin Saab i fint skick som är en användbar och eftertraktad entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-07-30
Ursprungsbesiktning: 1980-03-28 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1980-04-15
Senast godkända besiktning: 2021-07-13
Besiktigad tom: 2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6
Föreläggande: 2023-09-26 (KBES )

Fakta om modellen

Saab kämpade på och sålde relativt bra under 70-talet. Modellerna började bli lite till åren, inte minst gällde det 96:an. I maj 1978 debuterade så den nya modellen 900, som var en vidareutveckling av 99.an men med en helt annan aura. I och med den stretchade karossen upplevdes den annorlunda och fann många nya köpare världen över. Under modellåren 1979-1994, tillverkades en mängd olika versioner med 2-, 3-, 4- och 5- dörrars karosser. Allt från flärdfulla cabrioletbilar till praktiska familjebilar med fina utrymmen. Under de här åren bjöd SAAB på en mängd tekniska innovationer och säregna lösningar, vilket många gånger blev ett ställningstagande och gav en image hos köparna. SAAB-föraren var inte en mainstream person, de var Saab-folk och över hela härligheten svävande en Turbo-ande. Starkt jobbat av en liten fabrikant uppe i det kalla norden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Väckelsång

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG