Visa alla bilder
Visa film

Rolls Royce Silver Spirit 6,8 — 1984

En brittisk aristokrat i en klassisk färgkombination, som utstrålar återhållsam lyx och flärd.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn där det mesta förefaller vara i original utförande. Hela vagnen är i ett trevligt skick med milt slitage och patina. Det är som ett par väl ingångna Chelsea-boots eller en välanvänd kostym från Savile Row, man trivs i dem. Trots sin storlek är den lättmanövrerad och härlig att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
126 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16383
NORRKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls Royce Silver Spirit ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn där det mesta förefaller vara i original utförande. Hela vagnen är i ett trevligt skick med milt slitage och patina. Det är som ett par väl ingångna Chelsea-boots eller en välanvänd kostym från Savile Row, man trivs i dem. Trots sin storlek är den lättmanövrerad och härlig att köra."

Beskrivning

Den här vagnen har enligt uppgift sålts ny i Spanien och kom till Sverige 2002. Här har den haft tre ägare, nuvarande har ägt bilen i sex år. På senare år har den körts sparsamt med ca. 1.000 mil de sista tio åren. Normal service och underhåll har utförts och bilen är i körklart skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  2011-04-27 
 • Avläst mätarställning
  132 970 km 
 • Kw / hk
  128 / 174 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i begie, tyg mattor 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och gick fint. Hela färden av solid och behaglig med välfungerande växling, styrning och bromsar. Undrrredet ej kontrollerat på lyft men av det som kunde synas såg det bra ut. Bilen har förmodligen inte varit ute i vinterväglag. AC:n behöver fyllas och kontrolleras.

 • Skick interiör:

  Inredningen är som alltid i en Rolls, mycket exklusiv och ljudisolerad. Fina stolar och baksäte med bra stuns och fint skinn. Träet i instrumentbräda har lite patina, i övrigt fint trä i dörrar, kring speglarna i bak och i picknickborden. Fina mattor samt fotpallar bak. Extra skyddsmattor i fram. Innertaket är även det i fint skick. Originalratt finns och medföljer, nu sitter där en träratt från Luisi.

 • Skick exteriör:

  Blank och fin lackering, fint glas, blankt och gummidetaljer. Finns lite stenskott, repor och milt slitage. Såväl motor- som bagageutrymmen i fint skick. Fälgar och däck i bra skick.

 • Skick helhet:

  Hela vagnen uppvisar en likartad nivå, den bär sina snart 40 år med heder. En trivsam vagn, som ger en härlig nostalgikänsla. Rolls Royce och dess teknik, kvalitet och aura gör denna vagn till en härlig klassiker. Här tillbringar man gärna några timmar, medan landskapet utanför tyst passerar förbi.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-01
Ursprungsbesiktning: 2002-10-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2011-04-27 (870701)
Senast godkända besiktning: 2023-09-28
Besiktigad tom: 2025-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

När modellen Silver Shadow skulle fasas ut efter 15 års produktion var det dags för efterföljaren Silver Spirit att kliva fram på arenan. Mycket av den tidigare modellen återanvändes men Silver Spirit fick en helt ny kaross. Något som fick mycket uppmärksamhet, var att Spirit of Ecstasy nu gled ner i kylaren vid parkering eller stöldförsök.

Mark I hade samma V8 motor som Silver Shadow och gav 175 hkr. Inledningsvis hade modellen automatisk nivåreglering från Girling. Inledningsvis var växellådan tre-växlad automat. Till årsmodell 1989 var det dags för en mild uppdatering i Mark II.

Totalt tillverkades det 18.989 exemplar av Silver Spirit och Spur åren 1980-1998.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Norrköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG