Visa alla bilder
Visa film

Oldsmobile Cutlass 442 5.0 V8 — 1987

1987 års Oldsmobile 442 kombinerar 1980-talets stil med muskelbilsstyrka och moderna detaljer. En oöverträffad körglädje.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kraftfull motor som startar lätt och går fint. Nyligen genomgången växellåda. Nybesiktigad och redo för en tur hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16382
NOSSEBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Oldsmobile Cutlass 442?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kraftfull motor som startar lätt och går fint. Nyligen genomgången växellåda. Nybesiktigad och redo för en tur hem."

Beskrivning

Bilen har sitt ursprung i Ohio, USA och registrerades i Sverige 2017. Den har endast haft tre svenska ägare. och en körsträcka på 48 380 miles (ungefär 77 500 km). Nuvarande ägare har investerat 25 000 kronor i en växellådsrenovering. Den har någon gång blivit omlackerad fått luftintag på huven.

Det är en njutning att köra den här vagnen. En robust 5,0 liters V8-motor tillsammans med en silkeslen fyrstegsautomat säkerställer en spännande körupplevelse som ekar både av kraft och finess.

En sällsynt bil, endast 4 200 tillverkade och få av dessa har nått Europa.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  2017-11-13 
 • Avläst mätarställning
  48380 miles 
 • Kw / hk
  126 / 171 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljus blå/grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går smidigt och motorutrymmet är både rent och torrt. Elhissar, elspeglar och radio fungerar som de skall. AC:n kyler dock inte. Bakre blinkers är uppdaterade till LED. Hjulen och däcken är i gott skick.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och väl underhållen. Tygsäten i gott skick, även om det finns två små hål på förarplatsen. Innertaket har några fläckar. Mattan och dörrpanelerna i ok/gott skick. Instrumentbrädan är komplett och har attraktiva rally-inspirerade mätare samt en sportig läderratt. Dock finns det slitage. Obs! Innebackspegen är utbytt, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Karossen är ren och rak och har fått rostskyddsbehandling. Det finn nu inga större rostproblem men lite ytlig rost på underredet och en gammal svetsreparation på passagerarssidan (se bilder). Bilen har blivit omlackerad och ser fortfarande bra ut trots mindre repor och skavanker.

 • Skick helhet:

  Denna muskelbil från 80-talet är i gott körbart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-11-13
Ursprungsbesiktning: 2017-11-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-11-13 (870101)
Senast godkända besiktning: 2022-09-19
Besiktigad tom: 2024-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nossebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG