Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 560 SEC W126 — 1989

Mercedes lyxigaste S-Class på 1980-talet. V8-motor och automatlåda i sportigt coupeutförande.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig S-klass Coupe från det glada 1980-talet. Finns några anmärkningar, främst av utseendemässig karaktär. Här rekommenderas färgbättring, rekond och service."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
82 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16385
CHARLOTTENBERG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 560 SEC W126?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig S-klass Coupe från det glada 1980-talet. Finns några anmärkningar, främst av utseendemässig karaktär. Här rekommenderas färgbättring, rekond och service."

Beskrivning

S-class i coupemodell har alltid varit något utöver det extra. Till skillnad mot en del andra Mercedesmodeller har C126 aldrig varit ner i botten värdemässigt. De har behållit både intresse och värde. Nu har även en ny generation fått upp ögonen för coupen som designades av Bruno Sacco. Just den här bilen har tidigare gått i Kalifornien och kom till Sverige 2019. Den har haft två ägare i Sverige och säljs nu av ägare nummer två. Hastighetsmätaren är graderad både i mph och km/h. Vägmätaren är graderad i miles. Nuvarande mätarställning är 112272 motsvarande ca 18 000 svenska mil. Vi vet inte om det stämmer.Det är svårt att verifiera mätarställning på importfordon.

Instruktionsbok saknas. Bilen kommer att levereras med godkänd besiktning hos bilprovningen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  2019-10-05 
 • Avläst mätarställning
  112272 miles 
 • Kw / hk
  175 / 238 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Beige läderklädsel 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med Bosch KE-Jetronic bränsleinsprutad V8-motor med angiven effekt på 238hk, samt 4-stegad automatlåda. Motor startar lätt och går fint. Gör ett litet ryck när man lägger i backen. Växlar fint och går bra efter vägen. Klimatanläggningen är inte provad.

 • Skick interiör:

  Fin inredning med mindre bruksslitage. Några skador på baksätets sittdynor. Innertak och C-paneler behöver fästas upp. Se bilder. Fint bagageutrymme.

 • Skick exteriör:

  Bilen har vid något tillfälle fått en omlackering. Rak och fin kaross. På bagageluckan finns lackblåsor. Finns några mindre repor efter sidorna, samt stenskott där färgen lossnat. Färgsläpp runt bakrutan, som uppstått när man nyligen bytt rutan. Rutan på förardörren spänner mot anslutande HT-ruta och behöver en justering. Se bilderna.

 • Skick helhet:

  I förhållande till ålder är bilen i bra bruksskick, som kan bli finare med färgbättring samt inre och yttre rekonditionering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-03-27
Ursprungsbesiktning: 2019-01-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-10-05 (890401)
Senast godkända besiktning: 2019-01-23
Besiktigad tom: 2021-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Den nya S-klassen med internbeteckningen W126 introducerades hösten 1979. Mercedes-Benz S-klass var kanske nästan för modern när den kom. När Vi Bilägare testade den 1981 konstaterades att den ”bryter mot det moderna recept som föreskriver låg midjelinje och stora glasytor”. Tyngdpunkten låg nu på lågt luftmotstånd och lägre bränsleförbrukning än hos företrädarna. Tekniskt var bilen en vidareutveckling av W116. På V8-versionerna göts även motorblocken i aluminium, till skillnad från W116 som hade gjutjärnsblock. Till 1986 uppdaterades bilarna med uppfräschad kaross och modifierade motorer. Bland annat infördes de nya sexorna från W124:an. Utrustningslistan är längre än hos W116, låsningsfria bromsar kunde fås från början, och krockkudde från hösten 1981. Coupé-versionen C126 presenterades på Frankfurt-salongen 1981.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Charlottenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG