Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 500 SL V8 5,0 L — 1993

Snygg 500 SL i härlig färgkombination som är i mycket fint skick. Välskött och välutrustad med bland annat hardtop, besiktigad till 2024-08-31.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mercedes Cab i mycket bra skick, går fint och växlar mjukt. Lite vibrationer från hjulen vid provkörning som beror på "ståplattor" dessa försvinner efter några mils körning. Allt fungerar utan anmärkning, även elsuffletten."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16456
MÖRRUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 500 SL ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mercedes Cab i mycket bra skick, går fint och växlar mjukt. Lite vibrationer från hjulen vid provkörning som beror på "ståplattor" dessa försvinner efter några mils körning. Allt fungerar utan anmärkning, även elsuffletten."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 2002 och har haft entusiastiska ägare som varit rädda om den. Nuvarande ägare köpte bilen för fyra år sedan och kört sparsamt sommartid. Bilen lackades om i originalkulör för tre år sedan då det fanns märken i lacken som kunde härledas till ett felaktigt använt överdrag.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  2002-04-10 
 • Avläst mätarställning
  239 505 Km 
 • Kw / hk
  235 / 320 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad bil som går fint och fungerar klanderfritt. Sänkta fjädrar har bytts ut till original. Något osäker funktions av AC:n den kyler inte.

 • Skick interiör:

  Snygg inredning som matchar bilens färg väl. Mycket bra skick men har några små fläckar i passagerarsätet samt en reva i framkant baksätets vänstersida.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad för tre år sedan och är i toppskick, finns skrapmärken och en liten spricka på spoilerns undersida fram. Paneler och lister utan anmärkning. Fina fälgar med med bra däck, någon liten kantstötning finns. Hardtop i samma kulör som bilen samt sufflett i nyskick.

 • Skick helhet:

  En härlig cabriolet med fina prestanda, komfortabel för så väl långturer som en kort tur till stranden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-05-19
Ursprungsbesiktning: 2002-03-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-04-10 (921015)
Senast godkända besiktning: 2022-08-31
Besiktigad tom: 2024-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

1989 presenterades slutligen 107:ans ersättare. Den nya SL-klassen byggde vidare på W124 E-klass, men försågs även med motorer från W140 S-klass. R129 hade finesser som justerbara stötdämpare och en uppfällbar störtbåge som aktiverades om bilen var på väg att välta. Detta, i kombination med övrig säkerhetsutrustning, gjorde att Mercedes hävdade att R129 var världens säkraste bil, trots att den saknade tak. 129:an uppdaterades 1993 och 1996, bland annat med nya motorer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mörrum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG