Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 280 SL — 1994

Mercedes klassiska SL i 1990-talsutförande. Denna youngtimer passar bra när man vill njuta av de fina höstdagarna och känslan av att ha bilen i garaget till nästa års säsong.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Körklar Mercedes 280SL R129 cabriolet. Normalt fungerande bil. Finns några skönhetsanmärkningar. Här rekommenderas service och lackbättringar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16386
CHARLOTTENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Körklar Mercedes 280SL R129 cabriolet. Normalt fungerande bil. Finns några skönhetsanmärkningar. Här rekommenderas service och lackbättringar."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 2002 och har här haft 10 ägare inklusive bilfirmor. Den har varit avställd sedan 2015 och är nu framplockad samt nybesiktigad hos bilprovningen 2023-09-06 utan anmärkning.

Till bilen finns en hardtop som inte fanns tillgänglig vid fotograferingen. Den kommer att finnas med vid leverans. Nuvarande mätarställning är 1858 svenska mil. Vi känner inte till den totala körsträckan. Instruktionsbok saknas. Reservhjul, domkraft och hjulverktyg medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  2023-09-06 
 • Avläst mätarställning
  18582 km 
 • Kw / hk
  142 / 193 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Grå 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med rak sexcylindrig motor på 193hk och automat. Startar lätt och går fint på vägen. Elöppning och stängning av suffletten löper fint utan problem.

 • Skick interiör:

  Fin inredning. Förarstolen har lite slitage på ryggstödets vänstersida. Skada på mätarhusets glas. Se bild. Ratten är inte exakt centrerad. Fin i bagagerum. Höger klädselpanel i bagage saknas.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering med några få skador. Repor på höger dörr i höjd med backspegel. Främre stötfångare har repor på höger och vänster hörn. Vänster spoliergaller saknas. Se bilder. Fin sufflett med lite matt bakruta. Vänster sidoruta på suffletten är spräckt och kommer att bytas före leverans. Utrustad med tillbehörsfälgar i gott skick, däckstorlek 225/40ZR18. Reservhjulet är original 16 tum.

 • Skick helhet:

  Bra helhet. Propert utseende med normalt skick för sin ålder. Finns några anmärkningar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-09-09
Ursprungsbesiktning: 2002-11-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-11-29 (930917)
Senast godkända besiktning: 2023-09-06
Besiktigad tom: 2025-09-30
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

1989 presenterades slutligen 107:ans ersättare. Den nya SL-klassen byggde vidare på W124 E-klass, men försågs även med motorer från W140 S-klass. R129 hade finesser som justerbara stötdämpare och en uppfällbar störtbåge som aktiverades om bilen var på väg att välta. Detta, i kombination med övrig säkerhetsutrustning, gjorde att Mercedes hävdade att R129 var världens säkraste bil, trots att den saknade tak. 129:an uppdaterades 1993 och 1996, bland annat med nya motorer. R129 blev precis som föregångaren R107 en långkörare och etablerade SL-klassen som bästsäljare i sin nisch. Modellen R129 byggdes mellan 1989 och 2001.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Charlottenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG