Visa alla bilder

Mercedes-Benz 200 W124 — 1986

En välbevarad svensksåld Mercedes-Benz 200 i ett imponerande skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och går fint. Känns vid provköring väldigt stabil och har responsiva bromsar. Besiktigad till och med 30 april 2024 och redo för att brukas!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 SEP 13:55
1 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16431
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 2 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
8262
21 SEP 17:13
1 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och går fint. Känns vid provköring väldigt stabil och har responsiva bromsar. Besiktigad till och med 30 april 2024 och redo för att brukas!"

Beskrivning

Nuvarande ägare förvärvade denna bil genom våra auktioner 2021 med avsikten att använda den som ett sommarfordon för familjen. Den har förvarats i en garage under vintermånaderna. Tidigare ägdes bilen av en entusiast i Borås under fem års tid, kördes då sparsamt och endast ett fåtal tusen kilometer. Under denna tid har bilen underhållits väl och regelbundet servats.

Bilen kommer med dokumentation och fakturor, vilket lägger till dess historiska kontext. Denna Mercedes representerar en idealisk "youngtimer" - den är inte bara befriad från skatt och kostnadseffektiv, utan också exceptionellt pålitlig för njutbar körning under våren och sommaren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-03-19 
 • Avläst mätarställning
  168 220 km 
 • Regnr
  DSP571 
 • Chassinummer
  1240201A113689 
 • Kw / hk
  80 / 109 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorutrymmet och bagageutrymmet är rena, men bränslemätaren fungerar inte som den ska. Den har fina aluminiumfälgar och däck, och kommer med en dragkrok. Besiktigad och godkänd fram till 2024-04-30 och redo att köra hem.

 • Skick interiör:

  En smakfull blandning av grå och svarta toner som kompletteras av trädetaljer. Den har eldrivna speglar och en uppvärmt förarsäte. Sätesklädseln, golvmattorna och innertaket är anmärkningsvärt rent och bilen har en stilren Momo trä-ratt. Det finns en mindre skada på förarsätets kant, se bild.

 • Skick exteriör:

  Karossen på den här bilen är i utmärkt skick, fri från bucklor och rost och ren under. Lacken är ren och har en blank yta, några mindre repor och bättringar finns (se bilderna). Observera att spoilern har en något mörkare nyans av rött och det finns några skador på klarlacken under spoilern.

 • Skick helhet:

  Vid 37 års ålder är den här bilens anmärkningsvärda skick ett bevis på Mercedes enastående byggkvalitet samt den omsorgsfulla vård den har fått av sina tidigare ägare. Den är ett perfekt val för någon som söker en praktisk och stilfull youngtimer till ett överkomligt pris.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-11
Ursprungsbesiktning: 1985-10-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1986-03-19
Senast godkända besiktning: 2022-04-25
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W124 tillverkades mellan 1984 och 1996. Bilen var en helt ny konstruktion, jämfört med föregångaren W123. Från hösten 1985 kunde man bestälTotalt tillverkades 2 583 470 W124. W124 fanns som fyrdörrars sedan, kombi, coupé, cabriolet och sexdörrars limousine, med en rad motor- och växellådsalternativ.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG