Visa alla bilder

Jaguar XJR V8 SC — 2001

Med sina erfarenheter av lyx och sportbilar kombinerade Jaguar de båda i XJR. Här en svensksåld bil med lite personlig prägel.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kraftfull lyxbil med lite modifieringar. Mycket fint skick och delar finns för återställa."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16417
PITEÅ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJR?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kraftfull lyxbil med lite modifieringar. Mycket fint skick och delar finns för återställa."

Beskrivning

Kompressormatad V8 och med det tämligen ovanliga R1 paketet. Det innebär Brembo 4-kolvsok fram och bak, 355mm skivor fram och 330mm skivor bak. Såld ny hos Scanauto i Göteborg. Sex ägare inklusive bilhandlare. Nuvarande ägare köpte bilen av en Jaguarmekaniker 2016. Dokumentation, servicebok, besiktningsprotokoll samt alla nycklar finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2001-05-22 
 • Avläst mätarställning
  23926 
 • Kw / hk
  267 / 363 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda fungerar klanderfritt. Kompressorn omdrevad för lite mer effekt. Brembobromsarna borgar för att få stopp på ekipaget med. Automatlådan servad med ny olja och filter för ca 700 mil sedan.

  Utrustad med motor och kupévärmaruttag

  Bägge katalysatorerna är nyligen utbytta. Sportljuddämpare från Minas. Framvagnen fått nya hjullager samt polyuretanbussningar. Hjulinställning också nyligen utförd

  Sträckare, kedjor och remhjul är bytt av föregående ägare.

 • Skick interiör:

  Inredning i generellt gott och välskött skick. Nött i skinnet på förarstolens sidostöd. Mer iögonfallande är träpanelerna som är lackade med svart pianolack - på det motivlack i röd candy. Mycket delar medföljer bland annat allt för att återställa allt till originalutförande. Innertaket är nytt och byttes 2022. Bagageutrymme klanderfritt fint och där finns reservhjul, originalverktyg med mera på sin plats.

 • Skick exteriör:

  Fin blank svart lack. Lite repor och stenskott finns men inget som är avvikande. En lite blåsa på 2-3 cm har uppstått vid bakrutans nederkant.

  Sido och bakrutor tonade (30%)

  Lite avsteg från original här är svartlackerade sidoreflexer. Kromkåpor på backspeglarna från Daimler. Nätgrill från Jaguar XP.

  Något sänkt och fälgar i dimensionerna 9x20 fram och 10x20 bak. Däck 245/35/20 och 255/35/20 med bra mönster.

 • Skick helhet:

  Överlag fin för sina mil och väl efterhållen bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-06
Ursprungsbesiktning: 2000-12-29 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2001-05-22
Senast godkända besiktning: 2020-08-20
Besiktigad tom: 2021-10-31
Årsskatt: 3269 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Piteå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG