Visa alla bilder
Visa film

Ford Thunderbird — 1956

Klassisk T-bird som en gång renoverades till prisvinnare - ett skick den alltjämt behållit till dags dato.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt renoverad och lika omsorgsfullt bevarad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 SEP 10:25
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16452
S. SUNDERBYN/LULEÅ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
450 - 500 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 301 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
4162
21 SEP 19:04
300 000 SEK
4162
21 SEP 19:03
260 000 SEK
8228
21 SEP 18:32
250 000 SEK
4162
21 SEP 15:55
222 222 SEK
3834
21 SEP 15:34
180 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt renoverad och lika omsorgsfullt bevarad."

Beskrivning

Den här Thunderbirden renoverades till utställningsskick i USA på åttiotalet och tog hem flera priser där. Kom till Sverige 2007 och har bara haft en ägare här. Den har sedan dess hållits i princip samma fina skick.

Levererad ny i Fiesta red med vit hardtop och svart sufflett, Hardtop finns och även ett kit för att sätta 'port windows' i den samma.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  66370 miles 
 • Regnr
  ASL375 
 • Chassinummer
  P6FH135978 
 • Kw / hk
  165 / 224 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket fint i ordning på allt mekaniskt och elektriskt. Vid fototillfället trilskades ett lås till suffletten vilket nu åtgärdats.

 • Skick interiör:

  Allt inuti i mycket gott skick. Lite spår av brukande kan ses på sätets förarplats. Instrumentbräda och ratt felfritt skick. plastskivan för hastighetsmätaren klarat sig väldigt bra under åren med relativt lite åldersmärken.

 • Skick exteriör:

  För att vara lackerad för såpass länge sen har den stått sig enastående bra. Några spår har satt sig i lacken dock i form av enstaka små repor och någon sjunkning kan anas vid noggrannare syning. lite tunt med lack på dörrars nederdel från början kan skymtas med, men fri från bubblor, resningar och liknande. Ett proffessionellt jobb som stått sig. Finns lackslag på reservhjulets kåpa - den tar i när man skall öppna för bagaget, oundvikligt på dessa. Kofångare, fälgar och lister håller högsta finish, sufflett likaså. Gjutgodsdetaljer, som emblem och sargar runt backlampor har fått lite porer med åren.

 • Skick helhet:

  En äldre renovering där man gick in för att i största möjliga utsträckning göra strikt original som dessa bilar var när de lämnade fabriken. Den står sig fortfarande i närmast toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2007-10-29 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2008-07-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: (560101)
Senast godkända besiktning: 2020-07-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: S. Sunderbyn/Luleå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG