Visa alla bilder
Visa film

Ford Mustang Fastback 289 4.7 V8 — 1967

Mustang Fastback från 1967, en av de mest eftertraktade årsmodellerna. Restaurerad och en verklig klassisk pärla.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare köpte denna Mustang för två år sedan. Den hade då genomgått en imponerande renovering och var i toppskick. Han har njutit av att visa upp den på lokala biltillställningar. Under ägandet har den fått regelbunden service och vårdats väl."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
537 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16392
ÅTVIDABERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Mustang Fastback?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare köpte denna Mustang för två år sedan. Den hade då genomgått en imponerande renovering och var i toppskick. Han har njutit av att visa upp den på lokala biltillställningar. Under ägandet har den fått regelbunden service och vårdats väl."

Beskrivning

Denna 1967 Fastback "C"-kod är ursprungligen importerad från USA och registrerad i Sverige 2009. Den har haft totalt fem svenska ägare. Nuvarande ägare förvärvade den 2021 efter att den genomgått en omfattande renovering. Bilen har lackerats om i rött och den är fortfarande i utmärkt skick. Inuti har säten klätts om, nyare mattor och en innertak har monterats. Instrumentbrädan är original med autentiska rallyinstrument, mätare och den ursprungliga radion. Under huven är motorutrymmet exceptionellt rent och välunderhållet, med många nyare komponenter såsom förgasare, luftfilter, ventilkåpor, tändkomponenter, remmar, avgassystem. Dessutom är den utrustad med modernare 5-ekrade aluminiumfälgar

Chassic number 7R02C206850
1967
R Assembly plant San Jose CA
02 Fastback
C 289-2V
chassis number 206850

Door Code 63A-T-2D-10E-61
63a Fastback-Standard interior-Bucket Seats
T Candy Apple Red
2D Interior trim Red Standard
10E Build date May
61 DSO Dallas

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  2009-08-05 
 • Avläst mätarställning
  60033 
 • Kw / hk
  135 / 184 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går och fungerar felfritt. Du kan se fram emot många år av körupplevelser.

 • Skick interiör:

  Interiören har genomgått en renovering och är exceptionellt ren och fräsch. Det är dock värt att notera två mindre brister: Det finns en liten buckla på hörnet av passagerarsidans kickpanel och en liten fläck på dörrsidan. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Karossen är imponerande rak, snygga skarvar runt motorhuv, dörrar och baklucka. Ingen synlig rost eller skador. Underredet är rent och fritt från skador. Vid inspektion under motorhuven kommer du att märka en liten fläck på 3 cm med ytrost på övre vänster innerskärm, se bilder. Lacken är i utmärkt skick och har en snygg och glänsande finish. På samma sätt är allt kromarbete på bilen oklanderligt.

 • Skick helhet:

  Om du letar efter en färdig Fastback att bara njuta av, så har du nu hittat den.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-10-12
Ursprungsbesiktning: 2009-08-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2009-08-05 (670101)
Senast godkända besiktning: 2018-09-21
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åtvidaberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG