Visa alla bilder
Visa film

Ford Model A Tudor — 1931

Välbevarad Model A Tudor i utmärkt skick, körs regelbundet och har unik egenskap: en bakdörr som öppnas på sidan, vilket gör den till en ganska ovanlig version.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den startar lätt och går bra, välbalanserade bromsar och smidig växellåda. Under de senaste fem åren har betydande restaureringsarbete utförts och den har också ägts av en känd Model A entusiast i Sverige."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16444
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A Tudor?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den startar lätt och går bra, välbalanserade bromsar och smidig växellåda. Under de senaste fem åren har betydande restaureringsarbete utförts och den har också ägts av en känd Model A entusiast i Sverige."

Beskrivning

Denna bil har en fascinerande historia då den tillverkades under Fords licens i Danmark på 1930-talet. Den är ännu mer unik i Sverige tack vare sin sällsynta bakdörr med sidöppning – en funktion som sällan ses idag. Den tidigare ägaren, en framstående auktoritet på dessa bilar i Sverige, hade ett nära förhållande till den. Bilen tillbringade större delen av sitt tidiga liv i Uppsala-området, där den tros ha tjänat som leveransfordon för ett bageri under tidigt 1930-tal och 1940-tal. Dess ursprungliga registrering den 17 augusti 1931 och tillverkning i mars 1932 är intressanta historiska detaljer, och den bar olika registreringsnummer under sina tidigare år, såsom Y8994-C7364.

Återupptäckten av fordonet i en garage nära Uppsala i början av 2012 var ett lyckosamt fynd. Efterföljande restaureringsinsatser inkluderade att byta ut interiören mot en noggrant nytillverkad replika från USA, tillsammans med betydande mekaniskt arbete. Överhettning, ett vanligt problem med dessa bilar, detta åtgärdades effektivt genom att plana topplocket och montera en ny kylare.

I sitt nuvarande skick utgör denna Model A en vackert bevarad originalbil som erbjuder enastående pålitlighet och en trevlig körupplevelse – ett sant bevis på dess långvariga kvalitet och charm.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1931/1931 
 • Första registreringsdatum
  2013-08-14 
 • Avläst mätarställning
  8942 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den tidigare ägaren investerade mycket i underhåll, något som dokumenterades väl. Den nuvarande ägaren har fortsatt att utföra regelbunden service, och bilen är fortsatt i utmärkt skick och redo att köras.

 • Skick interiör:

  Interiören fick en uppdatering för ett decennium sedan med stolar, mattor och dörrsidor. Alla ursprungliga funktioner och instrument är fungerande, med undantag för värmen och vindrutetorkaren. Interiören utstrålar en ren och inbjudande atmosfär.

 • Skick exteriör:

  Exteriört är bilen rak, ren och utan några rostproblem. Även om det är svårt att bekräfta, kan lackeringen ev vara original. Den har åldrats värdigt med lite åldersrelaterade märken och skönhetsfel som bidrar till dess karaktär och charm. Bilen har fina ekerhjul med bra däck och fina kromdetaljer.

 • Skick helhet:

  Denna Model A Tudor är perfekt lämpad för ett liv på vägarna, med tanke på dess exceptionella användarvänlighet och lätthet att köra. Den är menad att njutas av istället för att stå på ett museum

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-08-14
Ursprungsbesiktning: 2013-06-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-08-14 (310817)
Senast godkända besiktning: 2013-06-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG