Visa alla bilder
Visa film

Ferrari Mondial 3.2 Coupé — 1986

Välskött Ferrari i ett mycket fint originalskick som endast rullat 8850 mil. Bilen går som en dröm och ligger fint på vägen.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Ferrari i mycket bra skick, servad och väl underhållen av entusiastisk ägare. Ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
370 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16434
SIMRISHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ferrari Mondial 3.2 Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Ferrari i mycket bra skick, servad och väl underhållen av entusiastisk ägare. Ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare för 16 år sedan och han har varit mycket rädd om den och bara kört 50-100 mil om året. Ägaren har regelbundet skött servicar och kamremsbyten samt även bytt samtliga packningar i motorn. Service fakturor finns från tiden han ägt den. Bilen är besiktigad till 2025-08-31.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1995-04-11 
 • Avläst mätarställning
  88511 Km 
 • Kw / hk
  199 / 271 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyligen servad med kamremsbyte samt byte av samtliga packningar i motorn. Bilen går mycket bra och allt fungerar klanderfritt. AC:n kyler fint.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i oklanderligt skick med få spår av användande, endast tre små färgfläckar på förarstolens ryggstöd.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i mycket fint skick utan dörruppslag och skavanker. Lister och paneler i toppskick. Nya Michelin däck med originalmönster, Ferrarifälgarna är fina förutom höger bak där lacken har släppt lite.

 • Skick helhet:

  En fantastisk originalbil i toppskick, finns bara ett fåtal av dessa i Sverige så detta är ett tillfälle att investera i en exklusiv italienare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-04-09
Ursprungsbesiktning: 1995-02-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-04-11
Senast godkända besiktning: 2023-08-28
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Ferrari Mondial är en sportbil, tillverkad av den italienska biltillverkaren Ferrari mellan 1981 och 1993. Mondialen delade drivlina med 308 GTB/GTS och följde dem i utvecklingen. Tidiga vagnar har tvåventilstoppar, men från 1983 införs fyra ventiler per cylinder. 1985 får Mondialen den större motorn från 328:an.

1985 kom 328:ans större motor. Samtidigt genomgick bilen en lättare ansiktslyftning. Produktionen uppgick till 987 coupéer och 810 cabrioleter.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Simrishamn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG