Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Corvette Stingray 454 Big Block — 1973

En härlig Stingray från muskelbilseran, som har haft en ägare/förare i Sverige sedan 1988.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Chevrolet Corvette med 454 Big Block Turbo Jet om 425 hkr är både en imponerande beteckning och häftig bil. Den förefaller vara i originalutförande men har självklart genom åren servats och underhållits. Det som är åtgärdat, är gjort för att i största möjliga mån bibehålla originalutförandet. Nu i ett fungerande bruksskick men som behöver en översyn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
235 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16217
BROMMA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Corvette Stingray?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Chevrolet Corvette med 454 Big Block Turbo Jet om 425 hkr är både en imponerande beteckning och häftig bil. Den förefaller vara i originalutförande men har självklart genom åren servats och underhållits. Det som är åtgärdat, är gjort för att i största möjliga mån bibehålla originalutförandet. Nu i ett fungerande bruksskick men som behöver en översyn."

Beskrivning

Den här vagnen köptes av en svensk med fritidsfastighet i Florida. Bilen togs hem till Sverige i augusti 1988. När bilen förvärvades i januari 1988 hade den gått 73.799 Miles (ca 11.800 Mil). Väl i Sverige fick den en ny km-mätare. Mätarställning nu 63733 km (6.373 Mil) Här har den brukats som entusiastbil under somrarna och alltid haft sitt garage. Det har varit ägarens "ögonsten och käraste leksak". Det blev turer till golfbanan, lunchmöten i stan och kortare utflykter, brukad ett par hundra mil varje säsong.

Bilen är enligt uppgift en specialmodell som användes som en sk. Pace car vid ett antal tävlingar i Florida på 70-talet. Följande har gjorts genom åren, noteringar från ägaren:

Motor och växellåda är helrenoverade.

Bakre kofångare är omkromad, rostfritt avgassystem från Ferrita. Inköp av bagageräcke. Ny bensinpump, ny generator, ny startmotor, brytarlöst tändsystem, ny bakhjulsupphängning, nya hjullager, bortkopplad AC. Nya däck samt Radio/stereo med fyra högtalare.

Bilen har också lackerats om, fått stolarna omklädda och en ny sufflett. MHRF-försäkrad. Med bilen följer original instruktionsbok samt en mängd litteratur och papper från tiden i USA och i Sverige.

Servad av Lars Tidblom Automobil i många år och Speedy på senare år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1988-08-08 
 • Avläst mätarställning
  63 730 km 
 • Kw / hk
  204 / 277 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn med tygmattor 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går helt ok men batteriet behöver bytas. Då bilen har stått still på senare tid är en översyn och service att rekommendera. I övrigt är den i god ordning med ett rostfritt avgassystem från Ferrita. Bilen är ej kontrollerad på lyft men den har aldrig varit ute i vinterväglag eller körts som bruksbil.

 • Skick interiör:

  Inredningen är hel, omklädda stolar, i övrigt med viss patina. Tiltratten är inte ordentligt fixerad och behöver åtgärdas.

 • Skick exteriör:

  Enligt uppgift är bilen omlackerad och har genom åren fått mindre skråmor och repor. Fälgar och däck i bra skick. Suffletten är utbytt och är lätt patinerad men gör sitt jobb.

 • Skick helhet:

  Corvette Stingray och Big Block 454 är en ikon från tidigt 70-tal. Den här vagnen, som i stora delar, är i originalutförande, ovanligt idag har självklart fått omvårdnad och blivit åtgärdad under alla år. Den har ju faktiskt hunnit bli ett halvt sekel och är en motorhistoriskt högintressant samlarbil och klassiker

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-07-17
Ursprungsbesiktning: 1988-06-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-08-08
Senast godkända besiktning: 2021-05-12
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Corvette C3 presenterades 1968 och byggde på samma chassi som sin föregångare. Chefsdesignern Bill Mitchell hämtade inspiration från vattenvärlden och döpte då modellen till Stingray. Den här generationen av Chevrolets sportiga Corvette, blev en riktig storsäljare. 1973 kom den nya stötfångaren i mjuk plast och året efter var sista året med Big Block. 1975 kom katalysatorn och även den bakre stötfångaren börjar gjutas i ett stycke. Cabrioletversionen togs ur produktion 1975. Corvette C3 tillverkades fram till 1982.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bromma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG