Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Corvette 5.7L V8 — 1994

Cool youngtimer Corvette Coupé LT1 med 300 hästkrafter och manuell växellåda. Finns potential för årets snabbaste resa till korvkiosken. Tänk dock på hastighetsbegränsningarna...

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassisk C4 Corvette med V8 och manuell växellåda ligger på många bilentusiasters önskelista. Den här vagnen verkar ha körts i mindre omfattning sedan den kom till Sverige 2012. Covetter körs ju nästan uteslutande sommartid. Bilar mår bäst av att rulla kontinuerligt. Förutom de utseendemässiga anmärkningarna rekommenderas därför en genomgång och service. Behöver in på kontrollbesiktning hos bilprovningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16387
CHARLOTTENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Corvette 5.7L V8 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassisk C4 Corvette med V8 och manuell växellåda ligger på många bilentusiasters önskelista. Den här vagnen verkar ha körts i mindre omfattning sedan den kom till Sverige 2012. Covetter körs ju nästan uteslutande sommartid. Bilar mår bäst av att rulla kontinuerligt. Förutom de utseendemässiga anmärkningarna rekommenderas därför en genomgång och service. Behöver in på kontrollbesiktning hos bilprovningen."

Beskrivning

Den här Corvetten såldes ny i USA. 1999 importerades den till Storbritannien. 2012 kom den till Sverige och har sedan dess haft 7 ägare. Medföljer en mapp med lite dokument och kvitton från både utlandet och Sverige. Blir 30 år gammal 2024 och enligt veteranreglerna därmed befriad från vägtrafikskatt. Hastighetsmätare och vägmätare graderad i miles. Mätarställningen 106316 motsvarar drygt 17 000 svenska mil. Det är svårt att verifiera mätarställningen på importbilar. Senast besiktad 2021 så den behöver in hos bilprovningen och få godkänd besiktning innan den tas i trafik.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  2013-07-23 
 • Avläst mätarställning
  106316 miles 
 • Kw / hk
  221 / 300 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grå 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  V8 på 5,7L med insprutning och 6-växlad manuell växellåda. Angiven effekt på 300 hk. Låter normalt i motor och transmission. Klimatanläggning är inte provad. De olika lägena på Ride Control är inte provade.

 • Skick interiör:

  Inredning med bruksslitage. Solblekt textilmatta. Förarstolen har lite mjuk stoppning i sitsen, samt slitage på ryggstöd. Skador på klädsel baksida stolsryggar vid blixtlås. Stora gummilisten runt vindrutans ram som tätar mot targatak är sliten, byte rekommenderas. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Finns lite märken, färgskav och mindre repor. En omlackering där några paneler vid nära granskning upplevs ha lite grövre yta. (Se sista fotot i bildserien tagen i vinkel på höger dörr) Finns liten spricka i glasfiberkarossen vid främre skärmkant. Se bilder. Vänster spoilerläpp under stötfångaren medföljer löst. Se bild. Utrustad med 18 tum eftermarknadsfälgar i bra skick.

 • Skick helhet:

  Fungerande bil i bruksskick med anmärkningar som kan förbättras allteftersom.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-11-13
Ursprungsbesiktning: 2012-05-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-07-23 (940101)
Senast godkända besiktning: 2021-07-27
Besiktigad tom: 2022-09-30
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Den fjärde versionen av Corvette sedan starten 1953 kallas C4. Det var en helt ny bil och man hade vid utvecklingsarbetet fokuserat på att förbättra vägegenskaperna. C4 tillverkades mellan 1983 och 1996. . Den hade en mer strömlinjeformad design, lätt konstruktion och förbättrad prestanda jämfört med sin föregångare, C3 Corvette. Det erbjöd olika motoralternativ, manuella och automatiska växellådor, och hade en moderniserad interiör med digital instrumentering. C4 Corvette spelade en viktig roll i att vitalisera Corvette-varumärket och är fortfarande populär bland entusiaster idag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Charlottenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG