Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet 1927 Racing Team Division — 1927

Det extraordinära vintage-paketet från 1927, känt som "Chevy Bros Speed Div", auktioneras nu komplett. Detta utrop inkluderar dragbilen, tävlingsbilen "Cigar" och en specialbyggd trailer. Ta dig en stund och njut av dessa coola fordon!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett enastående "kit" av körbara och specialbyggda bilar samt en trailer. Äkta bilkonst som skulle förhöja estetiken i vilket garage eller kontor som helst. Dessa fordon kan också erbjuda en härlig upplevelse när det skall tävlas på platta sandstränder. Noggrant underhåll säkerställer att bilarna är i körbart skick, och de har båda Chevy-motorer och delar från 1927. Tidlös charm och historiskt intressant. För mer detaljerad information, fortsätt läsa nedan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 SEP 10:45
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16424
TÖREBODA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
250 - 280 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 126 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
27960
21 SEP 19:28
125 000 SEK
23156
21 SEP 18:21
119 000 SEK
13683
21 SEP 12:33
110 000 SEK
3478
21 SEP 11:33
100 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett enastående "kit" av körbara och specialbyggda bilar samt en trailer. Äkta bilkonst som skulle förhöja estetiken i vilket garage eller kontor som helst. Dessa fordon kan också erbjuda en härlig upplevelse när det skall tävlas på platta sandstränder. Noggrant underhåll säkerställer att bilarna är i körbart skick, och de har båda Chevy-motorer och delar från 1927. Tidlös charm och historiskt intressant. För mer detaljerad information, fortsätt läsa nedan."

Beskrivning

Just när man tror att man sett allt kommer en samling som är lite utöver det vanliga. Detta fantastiska ekipage ägs av en känd person inom bilbyggandet, vars framgångar har prytt sidorna i många tidningar under åren. Med ovärderlig hjälp från sin bror har denna visionär satt ihop en uppsättning som omfattar allt du ser på de första bilderna. För ytterligare information eller visning, vänligen kontakta mig.

Dragbil:
EYO 010 Chevrolet Capitol Coach 1927 – Registrerad och för alltid befriad från besiktningar. Förvånansvärt bra och har inte genomgått något svetsarbete eller haft problem med rost. Går felfritt.

Motor och Drivlina: Ursprung motor och drivlina, vilket ger en äkta vintagekörupplevelse.

Förgasning: Förgasaren har uppgraderats till en Carter, vilket förbättrar prestanda och tillförlitlighet.

Elektriskt: 12-volts system.

Däck: Utrustad med 21-tums Lester-däck bak (6:00) och 19-tums Lester-däck fram (4:40).

Fälgar: De klassiska Jaxon-fälgarna lägger till en touch av tidlös elegans.

Bromsar: De mekaniska bromsarna säkerställer pålitlig effekt och passar tidseran.

Cigar Racing Car 1927

Ett mästerverk av specialtillverkning som byggts från grunden. Varje aspekt av denna bil har noga utformats, från karossen till motorn, vilket resulterar i ett verkligt konstverk.

Kaross: Karossen och panelerna är skickligt tillverkade av hessian-säckar, vilket ger bilen en unik och rustik estetik.

Motor: Hjärtat av denna skönhet är baserad på en Chevy-motor från cirka 1927, förstärkt med ett portat topplock och ett gjutet aluminiumintag.

Förgasning: Med dubbla Carter-förgasare andas denna bil liv med ett karakteristiskt vrål.

Chassi: På en nybyggd ram stoltserar bilen med en stadig grund för sin enastående prestanda.

Växellåda: 3-växlad.

Styrning: Ratten och växellådan har omsorgsfullt modifierats för förbättrad kontroll.

Fjädring: Framfjädringen, som är nybyggd, inkluderar dock originalfjädrar och upprätthåller balansen mellan vintagecharm och modern prestanda.

Bromsar: Baksidan är utrustad med pålitliga mekaniska bromsar som erbjuder precis stoppkraft.

Karossarbete: Karossen är ett mästerverk i sig själv, konstruerad med säckduk "hessian" på en ram av metallribbor. Den är skyddad med ett polyuretanbeläggning och visar handnitar kanter och unika aluminiumdetaljer.

Däck och Fälgar: Den rullar på 21" 5,25 Nokia-däck bak och 19" 4,75 Lester-däck fram, monterade på iögonfallande Jaxon-fälgar.

Trailer:
Denna specialbyggda biltrailer är ett unikt hantverk, med en bakaxel från en 1935 Chevy, en praktisk handvinsch och en trägolv som lägger till en touch av vintagecharm. Det är viktigt att påpeka att denna trailer inte är registrerad för vägtrafik.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
  2016-05-26 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  EYO010 
 • Chassinummer
  2950538 
 • Kw / hk
  20 / 27 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
   

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utmärkt skick och fungerar felfritt. Säljaren är engagerad i att erbjuda köparen en omfattande och detaljerad demonstration av hur varje komponent fungerar vid avhämtning.

 • Skick helhet:

  Om du letar efter något verkligt vintage från 1920-talets guldålder så är den här "One Off"-samlingen en möjlighet du definitivt inte vill missa. Den representerar en unik och enastående kombination av bilhantverk och njutbara körupplevelser från en svunnen tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-05-26
Ursprungsbesiktning: 2016-05-16 (regbes) (Ombes:20160706)
Datum i trafik första gången: 2016-05-26 (270101)
Senast godkända besiktning: 2016-05-16
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Töreboda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG