Visa alla bilder
Visa film

Buick Majestic 8-cyl 5,2 Lit — 1937

Trevlig Buick som stått i samling många år, är nu uppstartad och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Har inte testat bilen själv men den har en äldre yttre renovering som hållt sig vettigt och en originalinredning med slitage och patina. Bilen ska enligt uppgift gå bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
144 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14588
GOTLAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Buick Majestic?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Har inte testat bilen själv men den har en äldre yttre renovering som hållt sig vettigt och en originalinredning med slitage och patina. Bilen ska enligt uppgift gå bra."

Beskrivning

Bilen kom till en samling på Gotland 1986 där den användes sparsamt till 2010 då den ställdes av. Den har sedan dess stått i utställningshallen och förvarats väl. Nuvarande ägare ärvde samlingen 2021 och har i sommar startat upp och gjort denna bil körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937/1937 
 • Första registreringsdatum
  1975-04-18 
 • Avläst mätarställning
  55931 Km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är ej testad av BWA men ska gå fint. Bromsarna är renoverade med nya slangar och backar. Läckage ifrån vattenpump finns.

 • Skick interiör:

  Originalinredning med fläckar och slitage, förararsätet med trasigt tyg.

 • Skick exteriör:

  En äldre renovering som hållt sig bra, dock finns några rostblåsor i nederkant av dörrarna. Kromet har rostangrepp och har flagnat på fram och bakstötfångaren. Höger framskärm har några repor.

 • Skick helhet:

  En veteranbil med härlig 8 cylindrig motor som är körklar, fungerar utmärkt att behålla i detta skick eller renovera.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-06-22
Ursprungsbesiktning: 1975-04-18 (regbes) (Ombes:19750522)
Datum i trafik första gången: 1975-04-18
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Buick startade sin tillverkning redan 1899 och är således en av de äldsta kvarvarande biltillverkarna. När General Motors bildades 1908 var Buick ett av varumärkena i koncernen och positionerades snäppet under GMs prestigemärke Cadillac.

Det var 1931 som Buick lanserade sin raka åttacylindriga motor. Buick hade haft försäljningsnedgångar efter finanskrisen 1929 och de första åren av 30-talet. Till årsmodell 1936 konstruerade man en ny kaross och stil, vilket blev en försäljningsframgång. Designen stod GMs gigant Harley Earl för. Små förändringar gjordes under åren men till 1938 blev det bl.a. en uppgradering av fronten och bensinpåfyllning flyttades från höger till vänster bakskärm.

Till 1938 års modeller fanns det Serie 40 Special om 122 inch wheelbase, Serie 60 med 126 inch wheelbase, Serie 80 med 133 inch wheelbase samt en Serie 90 med 140 inch wheelbase.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gotland

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG