Visa alla bilder

Volvo PV544 Sport — 1962

Fint renoverat exemplar av den klassiska PV Sport - med lite extra krydda.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Pigg bil i toppskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
305 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15234
ALAFORS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
480 - 550 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Pigg bil i toppskick."

Beskrivning

Helrenoverad 2018, lackad i delar och byggts upp med mycket nya delar i mekanik. Det enda större plåtarbeten som behövde göras var byte av trösklar. Så utgångsobjektet antas varit friskt. Motor renoverad och borrad till 2,1 liter, man gjorde även vid topplocket och konverterade det för blyfri bensin.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-11-13 
 • Avläst mätarställning
  40832 km 
 • Regnr
  ASS 951 
 • Chassinummer
  373855 
 • Kw / hk
  6 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil/vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Öppnar man motorhuven är finishen minst lika fin här, allt från huvens insida till torpedvägg. Motorn glänser röd och allt är torrt och fint och fritt från smuts. Motorn är renoverad, balanserad och borrad till 2,1 liter. I topplocket sitter också nya delar. Det är även modifierat för att ta blyfri bensin. Två nya SU-förgasare pryder insuget och allt detta ger i slutändan en effekt på c:a 120 hästkrafter. Bilen känns pigg och går mjukt och fint med bra drag genom hela registret.

 • Skick interiör:

  Här är mycket nytt och bytt, som klädsel, mattor, innertak. Stolarna är fasta och fina och de mesta i plåtväg lackerat. Dock inte allt. En del originaldelar har lämnats orörda då det varit i såpass bra skick innan. Såsom instrument, panel, handskfack exempelvis. Ratt och reglage i mycket fint skick. I bagageutrymmet är matta och klädsel i utmärkt skick. Isoleringen i själva luckan har lossnat någon gång och inte ersatts.

 • Skick exteriör:

  Utvärtes är det hög finish på lack, emblem, kapslar och fälgar. Krom i toppskick och rostfria detaljer och lister i mycket bra skick. Fin och ren i alla falsar och skarvar. Torr fin och ren undertill med lackad framvagn. Allt gummi från kederlister, tätlister och däck förstärker känslan av en fräsch nyrenoverad bil.

 • Skick helhet:

  Använts sparsamt efter renovering och är raktigemom en fräsch och pigg bil i bästa skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-06-05
Ursprungsbesiktning: 1962-11-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-11-13
Senast godkända besiktning: 2017-08-25
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alafors

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG