Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1967

Svensk klassisk Amazon i ett välhållet bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En körklar entusiastbil i ett fint prydligt skick som ger ett gott helhetsintryck."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15288
BJÖRKLINGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En körklar entusiastbil i ett fint prydligt skick som ger ett gott helhetsintryck."

Beskrivning

Amazonen inhandlades 1967 av en man från Östervåla i Västmanland och den har ägts av samma familj sedan dess. Bilen har vårdats väl och den upplevs som väldigt orörd bortsett höger framskärm, som är utbytt, och likaså bensintanken och bränslepumpen. I samma sväng så monterades backspeglarna på dörrarna istället på framskärmarna. Originalspeglarna medföljer och även äldre slitna dubbdäck på fälg. Bilen har mest stått still de senaste åren i garage.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1966-10-04 
 • Avläst mätarställning
  30249 km 
 • Regnr
  CUS538 
 • Chassinummer
  219039 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina. Bensintanken är utbytt.
  Körriktningslamporna blinkar ej men relät tickar.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett fint och välvårdat skick.

 • Skick exteriör:

  Höger framskärm är bytt och omlackerad för ett antal år sedan men i övrigt är det mest originallack. Det finns sprickor och rostfläckar på några ställen, se bilder. Krom och listverk är i ett bra skick.

 • Skick helhet:

  En ganska orörd bil i ett fint och körklart bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-05-29
Ursprungsbesiktning: 1966-10-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-10-04
Senast godkända besiktning: 2019-07-25
Besikntingsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Volvo Amazon visades i mitten på 50-talet och blev en försäljningssucce som byggdes ända till 1970. Modellen fick många priser för sin vackra design. Den var slittålig och lättkörd vilket gör att den fortfarande är trevlig att köra. Detta exemplar har det utseende som modellen hade de sista tre åren.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Björklinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG