Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18 — 1961

Amazon med brukskaraktär i dovhjortsbrunt - sund mekanik i ett patinerat yttre.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra utgångsobjekt för en rullande renovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14595
HOVÅS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra utgångsobjekt för en rullande renovering."

Beskrivning

Den här Amazonen såldes ny hösten 1961 och räknas som årsmodell 1961 men har alla uppdateringarna som kom för 1962 - som B18 motor, 12V generator, tvåfärgade blinkers med mera.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1962 
 • Första registreringsdatum
  1961-09-28 
 • Avläst mätarställning
  72900 km 
 • Regnr
  FJD792 
 • Chassinummer
  86826 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/tyg 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det mesta är bytt och i ordning. Ny tank, bensinpump, batteri med mera. Den har nyligen genom gått en större mekanisk renovering av allt från förgasare, topplock, bromsar, koppling och dess slavcylinder. Tändningslås nytt, likaså resten av tändsystemet. Startar fint och går tyst och fint i motorn, bromsar jämnt. Då det mesta är helt nytt i tändning och bränslesystem kan lite justeringar behövas.
  Mera som är nytt och bytt på bilen är startmotor, tändstift, tändkablar, fördelarlock och även nya relän samt golvkontakt för ljuset . Bilen är nyservad med ny olja och bromsvätska. Kvitton finns pa alla arbeten.
  Vidare är även bärarmar och bussningar bak nya . Det finns ändå lite knirr och små ljud i chassi, mest relaterat till bilens ålder.

 • Skick interiör:

  Originalklädsel - något tufsig och mattor är av nyare datum. Övrigt finns de flesta originalbitar på plats. Innertak är original och helt ända fram till partiet runt bakrutan där det blivit dåligt. Bälten monterade. Bagagerumsmatta saknas

 • Skick exteriör:

  Original dovhjortsbrun, omlackad någon gång i ursprungskulör. Framskärmar i plast. Grill av senare datum, fälgar likaså. Korrekt originalfälgar finns och medföljer. Bilen har varit lagad i trösklar, bagage och golv under åren, arbetena är gjorda efter äldre tiders standard när prioritet låg på att få sakerna hela och täta igen. Höger bakskärm utbytt någon gång med passform mot dörr mindre bra. Har fått tvärbalkar under golv bytta/upplagade samt del av reservhjulsbalja.

 • Skick helhet:

  Fungerande bil i rätt charmigt patinerat skick. Som tagen från en tid dessa tåliga bilar rullade som rena bruksbilar. Idag är tidiga årsmodeller av Amazon är sällsynta så det är en bil väl värd att ta hand om. Går att köra som den är eller arbeta vidare med projektet och gradvis göra den fin igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-04-17
Ursprungsbesiktning: 1961-09-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1961-09-28
Senast godkända besiktning: 2021-07-19
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hovås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG