Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B16 — 1959

Snyggt renoverad 50-tals Amazon.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil är proffsigt renoverad, lackerad och genomgången, hittar inget som behöver göras utan den är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
92 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15248
STAFFANSTORP
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
130 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil är proffsigt renoverad, lackerad och genomgången, hittar inget som behöver göras utan den är körklar."

Beskrivning

Bilen köptes 1959 av en man som ägde den fram till 1979, han var noga med att spara alla kvitton på service och kostnader. Näste ägare tog vid 1979 och var lika noga med dokumentationen och underhållet av bilen. Han behöll bilen i 30 år innan den fick gå vidare till nästa ägare som hade den till 2020. Då köpte nuvarande ägare bilen som behövde göras i ordning och den plockades ner förra vintern. Den lilla rost som fanns svetsades och bilens övriga mekaniska delar byttes ut eller renoverades. Slutligen lackerades den och plockades ihop med stor noggrannhet och resultatet blev denna fina bil. All dokumentation finns bevarad och medföljer.

Förra sommaren köpte nuvarande ägare bilen av Bilweb Auction och är mycket nöjd med den. Dock använder han den alldeles för lite varför han väljer att sälja den till någon som använder den mer.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  143605 km 
 • Regnr
  DMC796 
 • Chassinummer
  31125 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, helt genomgången av bromsar med mera.

 • Skick interiör:

  Bra originalinredning med lite slitna mattor och någon fläck i sätet, även bagagerumsmattan har torrsprickor.

 • Skick exteriör:

  Proffsigt lackerad med mycket fint resultat, krom i toppskick.

 • Skick helhet:

  En riktigt trevlig representant för det svenska 50-talet här i en snyggt renoverad Amazon som bör glädja sin nya ägare för lång tid framåt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1979-03-05 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-07-12
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Staffanstorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG